Samed Baždar čvrsto na zemlji uprkos velikom interesovanju klubova iz Evrope: PONUDE SU VETAR U LEĐA, ALI…

Talentovani napadač Partizana Samed Baždar još čeka značajniji izlazak na glavnu scenu u crno-belom dresu, ali i pored toga njegovo ime je podvučeno u “tefterima” brojnih evropskih klubova.

ПОНУДЕ СУ ВЕТАР У ЛЕЂА, АЛИ... Самед Баждар чврсто на земљи упркос великом интересовању клубова из Европе

Najkonkretniji je za sada bio nemački Hofenhajm, koji u poslednje vreme redovno kontaktira sa Partizanom na temu transfera mladog fudbalera, a njegov razvoj pomno prate turski Fenerbahče i italijanska Fiorentina.

Jasno je da priče tog tipa lako mogu da “izbace iz koloseka” tinejdžera, ali Baždar uverava da je čvrsto sa obe noge na zemlji i da mu je i dalje u prvom planu pravilno stasavanje u Humskoj.

– Normalno je kad ste u Partizanu da se pojavljuju interesovanja. Toga sam apsolutno svestan, ali me to nimalo ne remeti, to je samo vetar u leđa da nastavim dalje. Trenutno sam ovde i razmišljam samo o onome što me očekuje sa mojim klubom – kategoričan je Baždar.

Na pitanje koji bi klub predstavljao idealnu sreinu za prvu inostranu stanicu u karijeri, Baždar je ostao zakopčan.

– Ima nekih snova, sad sam tu, glava mi je ovde. Pratim sve lige, najviše mladih igrača je otišlo u italijansku ligu. Ipak, ne bih izdvajao posebno neki klub.

Pripreme u Turskoj pod stručnom komandom Gordana Petrića dale su priliku nekolicini mlađih igrača da najave značajniju ulogu u seniorskom pogonu u bliskoj budućnosti.

– Bilo je naporno, podelili smo minutažu, svi imamo utakmice u nogama. Ranije mi mlađi nismo toliko igrali, sada su svi dobili priliku i to ne simbolično, već gotovo ravnopravno sa starijima.

Za Baždara je učestvovanje u akcijama najboljeg tima crno-belih već postala stvar rutine.

– Meni su ovo pete pripreme sa prvim timom, i to mi je mnogo pomoglo, stekao sam neko iskustvo koje mnogo znači nama mladim fudbalerima. Nekako sam se već “odomaćio”, ništa mi nije strano. Naravno da upijam savete starijih saigrača, sve što pričaju je za moje dobro i to moram da cenim – zaključio je mladi napadač crno-belih. 

Originalni članak: Novosti.rs