“Sadik će biti bolji od Rikarda”

Uveren je Savo Milošević

Igra za ekipu, užasno je nezgodan za čuvanje, ali posao napadača je da daje golove, a realizacija nije baš najjača strana Umara Sadika. Međutim, iako navijači brinu zbog toga što nemaju rasnog golgetera i ne mogu da prežale Rikarda Gomeša šef Partizanovog stručnog štaba Savo Milošević uverava: Sadik će da bude još bolji.

Doduše, da li će biti bolji u Partizanu ili nekom drugom klubu to je već sasvim odvojena tema, ali…
Sadik ima 22 godine, ako hoćete konkretno da ga poredite sa prethodnim špicem Partizana, Rikardom, svi ćete reći da je Gomeš u velikoj prednosti i da smo izgubili ozbiljnog centarfora, a doveli klinca. Konkretno, Rikardo jeste dao 26 golova u svim takmičenjima, ali je promašio bar deset, 15 zicera u periodu od marta do juna, odnosno otkako sam preuzeo tim. I ima 28 godina. Da pričamo malo kako će izgledati Sadik sa 28 godina. Verujem čak mnogo bolje od Rikarda. Kao što je igra proces, tako je proces i stvaranje igrača. Nije samo u pitanju Umar, jer imamo dosta klinaca, čijim razvojem smo zadovoljni, ako se ima u vidu šta već sad daju ekipi”, miran je Milošević.

Miran i uveren da će i ostali crno-beli igrači, a ne samo Sadik, biti sve ubojitiji u završnici.
Realizacija će se popravljati. Pričao sam o tome kad je reč o celoj našoj ekipi, još se navikavamo na brzine u kojima igramo, a poslednji segment – završnica – je najkomplikovaniji. Kako se budu momci navikavali na brzinu tako će se navikavati i na završnicu, pa će sve leći”.

Ipak, dok svi oni nadođu… Biće potrebno vreme. A u srpskom fudbalu je vrlo često baš vreme to što nedostaje. I opet, Milošević ne brine. Dok se vraća na Sadika, objašnjava…
Znali smo da možemo da imamo problem sa Sadikom (po pitanju realizacije, op. au), zato nam je jedan od ciljeva bio da rasporedimo golove. U četiri, pet igrača imamo potencijal da postignu deset, 15 golova. To može da nadomesti jednog izrazitog špica, mislim da je čak i bolje za ekipu”, smatra Milošević.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport