“Sad mi je jasnije šta moramo da dovedemo”

“Nismo bili na nivou”, poručuje stateg Parnog valjka

Stanojević: Sad mi je jasnije šta moramo da dovedemo

Trener Partizana Aleksandar Stanojević svestan je da njegova ekipa nije bila na željenom nivou protv Bačke (2:1), ali je sa druge strane uspela da se uzdigne iznad umora i dođe do vredna tri prvenstvena boda.

Crno-beli su dosta oscilirali, ali su uspeli da krunišu dobru igru s početka drugog poluvremena, što se ispostavilo dovoljnim za slavlje.

“Bilo je teško, nismo kontrolisali meč u potpunosti. Igrači su bili umorni i teški posle 120 minuta u Belgiji. Nismo bili na nivou, ali važna je pobeda i da odmorimo za sledeći okršaj. Morali smo da iskoristimo neke šanse u napadu, a u odbrani da budemo čvršći i da ne dozvolimo protivniku da lako dolazi u našu trećinu. Ali, momci su umorni i u nekom delu mogu da razumem ovo. Zadovoljan sam pobedom, što su se momci vratili psihološki posle poraza u Belgiji, a nisam zadovoljan sa dosta nekih stvari koje moramo da popravimo“, rekao je Stanojević.

Ipak, ima detalja i koji raduju stratega Parnog valjka.

“Raduje me što sam upoznao igrače još više i video koje slabosti imamo. Definitivno mi je jasnija slika šta moramo da dovedemo, šta nam je potrebno. Da, strepeo sam poslednjih 10 minuta kada je protivnik postigao gol, uvukla se neka nesigurnost. Ali teško je igrati kad vam je rival na “plus devet”, bili smo umorni, pala nam je koncentracija pred kraj”.

Crno-beli su imali dosta kadrovskih problema uoči večerašnje utakmice.

Filip Stevanović je povređen, nije bio spreman. Igrao je pod injekcijama u Belgiji. Asana smo izmorili pošto je bio potrošen i igrao sve utakmice do sada, procenili smo da je najbolje da odmori. Mladi igrači su dobili šansu. Moraju svi bolje da iskoriste šansu, ali oni su mladi, tako da im ne zameram ništa. Rekao sam igračima u poluvremenu da moramo da budemo strpljivi i da dobijamo te duele koje nismo dobili, nismo se davali 100 posto baš zbog tog umora. Rekao sam da pokušamo malo i preko boka da igramo i tako smo i postigli golove. Za mene je mnogo važno da su se momci posle vratili posle teških 120 minuta, užli su još snažnije i jače u drugom poluvremenu i drago mi je da su momci pokazali karakter“, dodao je Stanojević.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *