S PARTIZANOM NIKADA DOSADNO!POBEDA U “KLASIKU” UZ DOSTA OSCILACIJA…

Crno-beli slavili u 16. kolu regionalnog takmičenja protiv Cibone

Ni ovoga puta nije bilo lako za šampiona ABA lige, ali pobeda je upisana što je najbitnije za tim Željka Obradovića. Partizan je odradio posao znog kog je došao u Zagreb. Nadigrana je Cibona koja je pružila i više nego dostojan otpor u 16. kolu, ali kada ekipa Željka Obradovića odigra koncentrisano, tim iz Hrvatske jednostavno nije imao rešenja. Crno-beli su u drugom poluvremenu obezbedili dvocifrenu prednost, a u poslednjih pet minuta su odbili nalet protivnika za konačnih 87:74

Ipak, treba istaći da je Cibona imala sjajan start. U prvoj četvrtini su imali čak 12 poena prednosti. Čak je Željko Obradović morao da reaguje posle svega dva minuta, kada je ljutito tražio minut odmora. Ipak, ovoga puta se nisu ponovile neke prethodne situacije kao protiv Mege ili Igokee kada je klub iz Humske imao do minus 20. Sada je Partizan na vreme stegao odbranu, a Bruno Kaboklo je u napadu odigrao ključnu ulogu.

Brazilac je na parketu proveo 24 minuta, i za to vreme je ubacio 18 poena. Najviše u crno-belom. Pratio ga je Danilo Anđušić sa 17. Po 10 poena su imali Zek Ledej, Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz.

Ono što je mnogima upalo u oko je novi izostanak Frenka Kaminskog. Ceo meč je presedeo na klupi, baš kao i Tristan Vukčević. Jedini koji na ovom meču nisu postigli poene je Mateuš Ponitka i Alen Smailagić.

Što se Cibone tiče, njihov cilj je svakako da sačuvaju svoj status u ABA ligi. Za sada igraju u skladu sa tim ciljem. Ponovo je najbolji bio Aleksandar Aranitović sa 17 poena.

Cibona – Partizan Mozzart Bet 74:87

/25:20, 13:20, 13:21, 23:26/

Cibona: Vuković 2, Radovčić 16, Perasović 6, Mustapić 13, Proleta 1, Majcunić 3, Aranitović 17, Ferderber, Buljan 5, Katanović, Kujundžić, Bošnjak 11.

Partizan Mozzart Bet: Smit 7, Vukčević, Ledej 10 (6sk), Koprivica 10, Panter 8 (3 sk, 5as), Smailagić, Jaramaz 10, Trifunović 7, Anđušić 17 (3/5), Ponitka, Kaminski, Kaboklo 18.