S KIM SE DRUŽI, ŠTA VOLI DA JEDE, O ČEMU SANJA… Rikardo Gomeš, najbolji strelac Partizana: U Beogradu mi samo smeta zima

Rikardo Gomeš ušao je na mala vrata u Partizan i gotovo preko noći postao udarna pesnica i najbolji strelac ekipe. Internacionalac iz malenih Zelenortskih Ostrva zapušio je usta mnogima koji su ga potcenjivali pošto je u Humsku stigao iz druge lige Portugala. Sada robusni napadač sanja svoj san crno-bele boje.

Retko ko je naslućivao da će Rikardo biti tako značajna karika u crno-belom lancu. Pa ipak, uspeh je stigao. Trener Bata Mirković verovao je do kraja u momka za čiju je renesansu zaslužan i Beograd, koji ga je prihvatio oberučke.

Rikardo Gomeš

– Volim što živim u Srbiji, moja porodica takođe. Beograd je lep i vrlo miran, pa je za mene adaptacija bila laka. Iz tih zadovoljstava, stvari su krenule u pravom smeru. Prezadovoljan sam – kaže Gomeš za Blicsport.

Kako ocenjujete fudbal u Superligi?

– Prvenstvo uopšte nije lako, većina timova igru bazira na snazi, fizičkoj spremi. Uz to, meni je jak utisak ostavilo i to što kad god igramo na gostovanjima imamo daleko više poteškoća nego kada smo kod kuće, na našem stadionu.

Šta vam je zasad ostavilo najdublji pečat u Srbiji?

Kakav su utisak na vas ostavili “grobari”?

– Oni su fantastični! Svaka im čast. Uvek su nas podržavali na pravi način, i u fazama kada nismo imali dobre rezultate. Ponosan sam što su takvi navijači na našoj strani, stalno nam daju dodatnu snagu.

Rikardo Gomeš

Partizan je zabeležio neke remije koji su ga odaljili od prvog mesta na tabeli?

– Mislim da smo mogli više u jesenjoj sezoni. Ali, verujem da je tim sada bolji, nadam se i očekujem da ćemo u drugom delu sezone biti na visokom nivou, sve do kraja šampionata.

S kim se od saigrača najbolje slažete?

– Sa Gabijem Enakeom. Cimeri smo, družimo se fantastično. On voli da se smeje, obožava igru, zato tako dobro i funkcionišemo.

Kome posvećujete golove?

– Poklanjam ih svima koji me vole i podržavaju – i onda kada mi ne ide sve od ruke. Koristim ovu priliku da svim ljudima u Srbiji čestitam predstojeće praznike i poželim sve najbolje. Posebno mojim saigračima, stručnom štabu i navijačima Partizana – podvukao je Rikardo.

Gde biste voleli posle Partizana da nastavite karijeru?

– Sanjam da deo karijere provedem Engleskoj. Ukoliko mi se jednog dana pruži prilika da zaigram tamo, sigurno ću je bez razmišljanja prihvatiti – ističe Rikardo.

Kako ćete provesti Novu godinu?

– Na Zelenortskim Ostrvima ću da proslavim Božić i Novu godinu. Inače, domovinu sam zbog fudbala napustio 2009. godine i od tada nisam imao priliku da tamo provedem božićne i novogodišnje praznike sa roditeljima, braćom i prijateljima, pa se sada baš radujem – zaključio je Gomeš.

Tekst preuzet sa portala Blicsport

Autor:(Veljko Ivanović)