Rikardo Gomeš: Važno je da ovako nastavimo!

Rikardo Gomeš odigrao je 12. utakmicu u sezoni i stigao do 11 postignutih golova.

Reprezentativac Zelenortskih Ostrva osam pogodaka postigao je u šest prvenstvenih utakmica, nije bio strelac samo u drugom kolu. Imao je i tri asistencije.
Tri puta je bio strelac u šest mečeva u kvalifikacijama za Ligu konferencija, uz gol u penal-seriji sa Sočijem, koji se u statistici ne računa.

Još preciznije, od početka sezone je upisao 440 minuta u ligi, a gol postizao na svakih 55 minuta.

U utakmici 7.kola SLS upisao je dve asistencije i jedan gol, dok su strelci bili i Bibars Natcho,kao i mladi Nemanja Jović .

“Obično Rikardo voli da završi, pa i Natho je njemu dosta golova namestio, zadovoljan sam. Nikola Štulić nije dugo bio u prvom planu, nije mu lako da uđe odjednom i da igra utakmicu, ali ja želim svakog mladog da poštujem. On radi vredno, ali sve je na njima, morate da iskoristite šansu, kad god je dobijete da je iskoristite”, rekao je Stanojević kojem je ovo stota pobeda na klupi Partizana.

– Postigao sam gol, Riki (Rikardo Gomeš) mi je dodao, napadači u takvim situacijama uglavnom ne dodaju loptu, ali mislim da me on voli pa je zato dodao… Igrali smo dobro, nije lako tri dana posle evropske utakmice. Bilo je važno pre pauze da se proverimo. Srećan sam što smo pokazali da smo spremi da se ove sezone borimo za titulu, srećan sam što smo igrali dobro- rekao je Natho posle utakmice.

Partizan je na svom terenu pobedio Radnički sa 4:0, u sedmom kolu Super lige Srbije i na reprezentativnu pauzu odlazi sa maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica.

– Pre tri dana smo napravili veliku pobedu, proslavili smo, navijači i klub, svi smo bili presrećni što smo ušli u grupu. Danas je trebalo 15, 20 minuta da uđemo u utakmicu, ali srećan sam što smo pokazali karakter i da smo spremni- dodao je kapiten Izraelske reprezentacije.

Zvanični sajt FK Partizan