Rikardo Gomeš: Ovo nam daje moć!

Postao je Rikardo Gomeš rekorder Partizana po broju golova u evropskim utakmicama, međutim, sa gostovanja u Uherskom Hradištu nije se vratio ni izbliza srećan kao iz Lazarevca, kad je autorizovao het-trik. Razlog je u činjenici da njegov tim nije pobedio, iako je tokom drugog dela meča sa Slovackim pokazao mentalnu snagu, preokrenuo rezultat od 0:2 do 3:2.

Na kraju, samo bod.

Imali smo dugo igrača manje, dali tri gola, odigrali sjajno u drugom poluvremenu i makar nešto uzeli sa ovog meča. Nije toliko loše“, smatra momak sa Zelenortskih Ostrva posle premijernog susreta grupne faze Lige konferencije (3:3).

Rikardo je prvi šut na gol rivala pretvorio u pogodak vredan obaranje rekorda Brazilca Klea, dok je njegov drugi završio na prečki.

„Videli smo da sa svima možemo da igramo bez obzira na okolnosti. Bili smo u zaostatku dva gola, sa igračem manje i opet smo se vratili. To nam daje moć. Treneri su nam u pauzi rekli da se ne predajemo, da možemo da postignemo jedan gol, onda dobijamo samopouzdanje, što se i desilo. Nažalost, primili smo kasnije treći gol, nazasluženo…“

Uvodnu utakmicu Grupe D najefikasniji fudbaler u timu Gordana Petrića raščlanio je na dva dela.

Slovacko je bolje počelo, stvarno je bilo bolje, i pre i posle isključenja, dok je nama pripalo drugo poluvreme, tako da je 3:3 pravedan rezultat. Otkako sam u Partizanu uvek smo dobro prolazili kad kvalitetno „otvorimo“ meč, a ako ne krenemo valjeno onda ulazimo u problem. Hteli smo da ih čekamo iz kontre, ali se nije desilo, u startu smo primili dva gola i posle toga je bilol teško juriti zaostatak“, dodao je Rikardo.

Originalni članak: Mozzart sport