Renfro: Uzbuđen zbog Partizana, donosim iskustvo

Sport klub piše…

Košarkaški klub Partizan organizovao je u četvrtak novogodišnji koktel, a pred novinarima je bio i novi igrač crno-belih Aleks Renfro.

32-godišnji plejmejker je počeo sezonu u španskoj Manresi, ali je raskinuo saradnju sa klubom, te je prihvatio poziv trenera Andree Trinkijerija i Partizana.

“Uzbuđenje, bio sam uzbuđen. Istorija i tradicija kluba, znam da su navijači sjajni, a trenera znam lično. Kada su me pozvali bio sam uzbuđen. Znam kakvu igru trener želi, znam da je njegov pristup utakmici veoma ozbiljan. Srećan sam što sam deo tima”,odgovorio je Renfro na pitanje kako se osećao kada je stigla ponuda iz Beograda i nastavio o Partizanu:

“Gledao sam jednu od poslednjih utakmica, protiv Turk Telekoma, poslednju u Evrokupu. To sam malo gledao, ali nisam mnogo toga zapamtio jer sam se pripremao za svoje mečeve. Ali sada ću naučiti više, svakoga dana ću učiti više o saigračima, učićemo zajedno”. 

Bivši učenik koledža Treveka i Belmont, a kasnije košarkaš VEF Rige, Zagreba, Brindizija, Valjadolida, Brosea, Jeniseja, Baskonije, Albe, Bajerna, Barselone i Galatasaraja bi trebalo da u ekipu donese jedan bitan faktor.

“Ja sam iskusan igrač, toga na sreću imam, a ako treba da nešto ponudim trebalo bi da bude to. To ću pokazati uz malo sreće“, kazao je Renfro.

Crno-bele očekuju i okršaji u Evrokupu, gde su u Top16 fazi u grupi sa Monakom, Albom i Ritasom. Ipak, Amerikanac nije želeo da daje prognoze o daljem plasmanu.

“Ne želim da razmišljam o tome. Sada želim da mislim o tome kako ću se aklimatizovati, na saigrače, na napad i odbranu. Nadam se da ću neke stvari unaprediti i da će sve biti sjajno. Ne znamo šta će biti, idemo meč po meč. Videćemo šta ćemo raditi na prvom meču, a posle ćemo graditi na tome. Sve počinje na treningu, a narednih dana ćemo graditi na tome, sve više i više. Nadam se da ćemo napredovati”.

Aleks Renfro poznaje trenera Partizana Andreu Trinkijerija iz vremena u nemačkom Brose Bambergu, pa zato i zna šta može da očekuje, a rekao je i po čemu pamti treninge italijanskog stručnjaka.

“Treninzi su teški, teški, očekuje puno, ali vas to stavlja da na mesto u kojem najbolje možete da pokažete ono u čemu ste najbolji. To znam, igrali smo toliko puta, a on će vas staviti na mesto gde možete da budete uspešni. Ako on postavi tim tako, tim će biti i uspešan. To je ono najvažnije”, zaključio je novi košarkaš crno-belih.