Remi protiv TSC-a

Remi ovog jutra.

Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana i TSC iz Bačke Topole remizirali su danas u Beleku (1:1) u okviru pripremne utakmice.

U prvom od dva meča dana, Gordan Petrić, imajući u vidu postavku, želeo je da uigrava odranu koju su činili Živković, Vujačić, Saničanin i Urošević. Dakle, gotovo najjaču (s izuzetkom Svetozara Markovića). Na golu je isprva bio Milan Lukač, dok su naviše igrali Belić, Andrade, Petrović, Dijabate, Menig i Pavlović.

Spram sebe, Partizan je imao takođe kombinovani tim koji je izveo Žarko Lazetić s Ifetom Đakovcem u centru zbivanja.

Upravo je Đakovac, zajedno sa Vukićem, bio pretnja po gol Milana Lukača i TSC je u prvih pola sata bio organizovaniji tim koji je lakše ulazio u poslednju trećinu terena. Dobro su pritiskali, u pojedinim navratima prelako iznosili loptu i bili čvršći u duelima. Suprotno je važilo za Partizan čija se poslednja četvorka nije najbolje snalazila u prenosu lopte ka vezistima Andradeu i Beliću. Stoga je TSC u tom periodu igre bio tim koji je zaista odlično testirao defanzivu Petrićevog tima.

Uprkos stanju na terenu, Partizan je posle pola časa igre došao do vođstva i to uz pomoć svog snažnog oružja – prekida. Slobodan udarac – Slobodan Urošević i to je dobitna kombinacija. Levi bek Partizana je perfektno izveo prekid sa oko 25 metara od Ilićevog gola pogodivši donji deo prečke. Lopta se odbila u unutrašnju konstrukciju i promenila rezultat na semaforu. Ilić je bio postavljen centralno, gde se nalazila i lopta, što je Urošević lepo uočio pogodivši pored živog zida.

Do kraja prvog dela igre, Partizan je preuzeo inicijativu, Urošević je još jednom oprobao udarac sa distance, ali ovog puta je Ilić bio na pravom mestu.

S početkom nastavka, usledilo je nekoliko promena na obe strane, ali bez onih brojnih, posebno u redovima Partizana čiji će momci koji nisu bili u protokolu odigrati susret popodne. Utakmica je nastavila da se igra u visokom intenzitetu, a lepu akciju Cvetkovića i Jovanovića finišira vrlo dobri Nikola Kuveljić koji je samo nekoliko trenutaka pre dobio instrukcije Žarka Lazetića gde da se postavlja.

Petrić je potom šansu dao još jednom svom detetu Janku Jevremoviću koji je energično ušao u duel i sa nekoliko pokušaja pokazao svoj potencijal. Ipak, izostajao je tečniji prenos lopte Partizanove poslednje četvorke koja bi često grešila u predaji i definitivno im je neophodan napredak u tom segmentu igre.

Tako, može se konstatovati da su i jedni i drugi odigrali gotovo takmičarski duel, čvrst, sa dosta duela i taktičkih provera.

Originalni tekst Sportske net