REMI NA GOSTOVANJU U NIŠU

Rukometaši Partizana smogli su snage da u veoma teškom trenutku za klub izbore remi na gostovanju Železničaru u Nišu. Želeli su crno-beli da se vrate u Beograd sa oba boda i pobedu posvete predsedniku Željku Perkuniću, koji se u KBC ,,Zvezdara“ bori za život. Međutim, kada su ovako teška gostovanja u pitanju, svaki osvojen bod je herojski podvig. Meč je završen rezultatom 28:28 (16:15), zahvaljujući odbrani Andreja Trnavca u poslednjim sekundama. Posle pogotka Nikole Ivanovića za izjednačenje, Marko Milosavljević se izborio za poslednji šut, ali je naš čuvar mreže bio uspešniji, upisavši tako 11. odbranu.

O tome da su Partizan i Železničar opravdali epitet ,,derbi kola“ svedoči i činjenica da nijedan tim nije uspeo da povede sa više od dva gola prednosti. Tokom većeg dela utakmice rezultat je bio nerešen, pa je i konačan ishod u vidu remija bio najrealniji i najpošteniji. Naš klub je, zahvaljujući bodu osvojenom večeras, zadržao treće mesto na tabeli sa pet bodova, iza Vojvodine i Metaloplastike, koje imaju po osam.

Nikola Ivanović je susret završio na čelu liste strelaca sa sedam postignutih golova, a pratili su ga Marko Lasica, Aleksa Maksić i Stefan Petrić sa po pet. U dresu Železničara istakao se Aleksandar Stojanović sa šest pogodaka. Golmani Andrej Trnavac (11 odbrana) i Miroslav Kocić (16 odbrana) bili su odlični među stativama, ali posle onakve završnice i odbrane u poslednjim sekundama, nije bilo dileme kome će pripasti titula najboljeg igrača utakmice – našem čuvaru mreže.

U narednom, petom kolu plej-ofa ARKUS lige Partizan dočekuje aktuelnog šampiona Vojvodinu, a taj susret na programu je u nedelju od 18:30.

TABELA (PLEJ-OF): Vojvodina 8, Metaloplastika 8, Partizan 5, Dinamo 4, Železničar 3, Radnički 2, Dubočica 2, Rudar 0.

Zvanični sajt RK Partizan