Raspored nastupa srpskih sportista devetog dana OI: Borba za dve bronze u tenisu, vaterpolisti igraju derbi sa Hrvatskom…

Martin BUREAU / AFP / Profimedia

Potencijalno su srpski sportisti mogli da osvoje i obezbede četiri medalje danas. Naposletku, niko nije uspeo. Najviše pažnje izazvao je poraz Novaka Đokovića u singlu teniskog turnira u tokiju od Nemca Aleksandra Zvereva. Njegov san o zlatu i, pa i “zlatnom slemu”, ostao je nedostižan. Za sada. Teško je bilo srpskom teniseru da potom nastupa i u miks dubl konkurencije, gde je zajedno sa Ninom Stojanović, izgubio od Rusa u dva seta. Andrej Barna, najbrži srpski plivač u istoriji, nastupio je u disciplini 50 metara slobodno, ali nije uspeo da obezbedi polufinale. Zorana Arunović je, nakon prvog mesta u kvalifikacijama juče, završila na devetom mestu. Jasmina Milovanović je trku završila na 30. poziciji. Prethodno je Jovana Arsić u finalu skifa zauzela 15. poziciju.

Sutra ostaje borba za bronzana odličja. Đoković u singlu i Đoković i Stojanović u miks dublu. Pre njih, nastupiće i prva takmičarka u atletici, koja će otvoriti srpski dan u Tokiju.

Ko će sve nastupiti sutra, devetog dana OI u Tokiju?

Bacanje diska – 3.55 – Nastup Dragane Tomašević u kvalifikacijama.

Streljaštvo – 5.00 – Andrea Arsović i Sanja Vukašinović nastupaju u kvalifikacijama u disciplini malokalibarska puška trostav.

Tenis – 8.00 – Novak Đoković će igra protiv Pabla Karenja Buste u borbi za bronzu u singlu.

Po završetku meča i kratkog odmora za Đokovića, igra se meč za treće mesto u miks dublu u kom Stojanović i Đoković igraju protiv Džona Pirsa i Ešli Barti iz Australije

Vaterpolo – 8.30 – Srbije igra derbi protiv selekcije Hrvatske u derbiju četvrtog kola turnira

Ženska odbojka – 9.25 – Odbojkašice Srbije sastaju se u četvrtom kolu protiv selekcije Brazila

Originalni članak: Nedeljnik.rs