Rade Zalad – Stvar prestiža i ponosa je danas navijati za Partizan!

Posle zanimljivosti iz bogate karijere klupskog fotografa – Miroslava Todorovića, gost „Partizanovog podkasta“ bio je Rade Zalad – proslavljeni golman, a sada skaut crno-belih.

Kao jedan od noviteta na Partizanovom jutjub kanalu, svi navijači i simpatizeri crno-belih će od prve utakmice plejof faze SuperLige Srbije imati priliku da gospodina Zalada gledaju u novoj ulozi, kao stručnog konsultanta u „Partizanovom studiju“.

Praveći paralelu između sadašnjih dešavanja i prošlosti, Zalad se osvrnuo i na sezonu 1977/78 kada Partizan nikad ubedljivije nije osvojio titulu da bi se već naredne sezone, do poslednjeg kola, borio za opstanak:

„Navijači su prepoznali da nam je neophodna njihova pomoć. U tim ključnim utakmicama su stali uz nas i to se pokazalo kao dobitna kombinacija, jer smo uspeli da prevaziđemo taj krizni period. Nedugo potom, dolaskom Miloša Milutinovića smo i osvojili titulu 1982/83“, započeo je Zalad.

U dahu je potom nastavio:

„Ovo me malo podseća na to, jer su svi ovi igrači oni koji su u dva meča jako ubedljivo pobedili Bundesligaša kao što je Keln, da bi potom gubili od timova sa 15, 16. mesta – i to u Humskoj! Fudbal je timski sport i bez timskog duha teško da bilo šta može da se uradi. Na šefu Duljaju je da taj timski duh pronađe i da vrati ekipu na pobednički kolosek“, poentirao je Zalad.

Za kraj, imao je i poruku za navijače:

„Stvar je prestiža i ponosa danas navijati za Partizan. Sad treba biti Partizanovac, sad – kada je teško! Kada je dobro, svi te tapšu po leđima, leđa ti se iskrive od pozdrava. Međutim, sad kada je teško treba stati uz klub! Ja se nadam da će navijači to prepoznati. Oni su uvek bili brend i verujem da će to i ostati!“, zaključio je Rade Zalad.

Zalad je govorio i o odbrani penala Vladimira Stojkovića na SP u Južnoj Africi kao i njegovom dolasku u Partizan, nekoliko meseci kasnije.

Zvanični sajt FK Partizan