PRVI UTISCI SMITA: TU SAM DA DOPRINESEM U DEFANZIVI, OVOM TIMU U NAPADU NE TREBA NIŠTA

“Mogu da doprinesem u raznim stvarima, ali videću gde se najbolje uklapam kako ništa ne bih poremetio u timu kojem trenutno ide veoma dobro”, dodao je Džejlin Smit

Stigao je Džejlin Smit u Beograd i priključio se treninzima Partizan Mozzart Beta. Na debi će morati da sačeka do vikenda i utakmice protiv Mornara u ABA ligi, s ozbirom da u Evroligi nema pravo nastupa do 18. runde i utakmice protiv Asvela.

Odradio je prvi trening sa ekipom Željka Obradovića i izneo prve utiske po priključivanju crno-belima.

Svi su me dobro prihvatili, pomogli mi i pričali o najboljim mestima u gradu, restoranima. Radujem se što sam ovde. Stigao sam juče, pa mi je potrebno malo vremena da upoznam grad, ali čuo sam samo najbolje stvari“, rekao je Smit.

Bivši igrač Albe i Virtusa ima solidno iskustvo u Evroligi iza sebe i dobro zna šta ga čeka u redovima regionalnog šampiona.

Svi pričaju o treneru, njegovi igrači su uvek dobri. Pratio sam ih otkako su se vratili u Evroligu. Odmah se osetio njihov uticaj, kako zbog igre, tako i zbog navijača“.

A šta navijači mogu da očekuju od njega?

Na prvom mestu mogu da doprinesem u odbrani. Ovoj ekipi nije potrebno ništa više u napadu. Mogu da doprinesem u raznim stvarima, ali videću gde se najbolje uklapam kako ništa ne bih poremetio u timu kojem trenutno ide veoma dobro“.

Prokomentarisao je i navijače Partizana, koji redovno daju vetar u leđa ekipi.

Biće lepo imati takvu energiju iza sebe, a ne protiv. Teško je igrati kada je takva publika protiv vas, ali kada vas podržava, to vam daje dodatnu energiju. Daću sve od sebe i neću odmarati. Spreman sam da igram, voleo bih da pomognem i u četvrtak, ali biću spreman čim se ukaže prilika“, zaključio je Džejlin Smit.

Originalni članak: Mozzart sport