Prekomanda za Ligu šampiona mladih: Partizan jača omladince za meč sa Bragom

Postoji opcija da i Mateja Stjepanović dobije dozvolu, u zavisnosti od plana prvog tima za duel protiv Javora

Nekolicina prvotimaca Partizana, poniklih u omladinskoj školi crno-belih, koji godištem imaju pravo igranja, pomoći će u sredu omladinskoj selekciji crno-belih u osmini finala Lige šampiona za mlade. Trener Igor Duljaj poslaće kolegi Nenadu Stojakoviću četiri, možda i pet momaka za duel sa Bragom, koji se igra u sredu na stadionu u Humskoj, u 15 časova.

Radi se o defanzivcu Milanu Roganoviću, vezistima Bogdanu Mirčetiću, Mihajlu Petroviću, odnosno napadaču Dušanu Jovanoviću. Postoji verovatnoća da dozvolu dobije i Mateja Stjepanović, koji je jesenas učestvovao u oba meča crno-belih, u prvoj fazi takmičenja, protiv rumunske Univerzitatee, odnosno moldavskog Šerifa.

No, ta odluka će biti doneta u toku današnjeg dana, s obzirom na činjenicu da je Stejepanović takođe opcija prvog tima za bonus igrača u prvom kolu nastavka Superlige Srbije protiv Javora u Ivanjici, narednog vikenda (subota, 14 časova, Arena sport Premium 1).

Na pomenutom spisku bi sigurno bio i krilni napadač Janko Jevermović, ali je mladi igrač suspendovan zbog direktnog crvenog kartona, koji je jesenas dobio u prvom meču sa Šerifom u gostima, pa nije u konkurenciji za duele sa Bragom.

Što se tiče Nemanje Trifunovića, vezista će gotovo sigurno ostati uz prvi tim zbog pomenutog duela u Ivanjici. Najpre zbog toga što slovi za jednog od glavnih kandidata za bonus igrača, ali i zbog činjenice da je, uz Jung-Džun Goha, jedino klasično levo krilo u timu.

Uz sve navedeno valja istaći da Južnokorejac još uvek nije dovoljno fizički spreman, te je Trifunović, pored Sameda Baždara, moguća opcija za startnu postavu protiv Javora.

Crno-beli će za pomenuti duel sa Portugalcima otvoriti samo jednu tribinu – zapadnu, na koju će navijači Partizana moći da uđu besplatno, ali uz uslov da kod sebe već imaju preuzetu ulaznicu. Besplatne ulaznice se mogu preuzeti od ponedeljka 5. februara, od 10 časova na prodajnom mestu “Ticketline Shop” Novi Beograd – Mercator Centar Beograd (Bulevar umetnosti 4, radno vreme 10:00 – 18:00h).

Jedna osoba može preuzeti najviše četiri ulaznice, uz lični identifikacioni dokument. Preuzimanje ulaznica na blagajnama stadiona Partizan počinje na dan meča crno-belih i Brage, u sredu 7. februara od 12 časova i odvijaće se do početka utakmice. Kapije stadiona u Humskoj za duel sa portugalskim predstavnikom se se otvaraju od 14 časova.

Originalni tekst Telegraf.rs