Predstavljamo Vam:Aleksandra Georgieva-odbojkašica Partizana

Tekst preuzet sa FB profila ŽOK Partizan klub navijača

Ima tek 14.godina,a već je jedan od oslonaca igre prvog tima.Rođena je u Sofiji gde je počela da trenira odbojku u ekipi CSKA.Dolazi za Beograd i karijeru nastavlja u ekipi Vizure.Ponovnim aktiviranjem ženskog kluba,prelazi u crno-belu porodicu i postaje član Partizana.Igra na poziciji primača servisa,a svi stručni ljudi su nam rekli da se radi o najperspektivnijem igraču na ovim prostorima.Dragi prijatelji,imamo veliko zadovoljstvo da vam predstavimo budućnost ali i sadašnjost,ne samo Partizana,već i Evropske odbojke.Pred vama je Aleksandra Georgieva.

– Šta te je opredelilo da postaneš član Partizana?
Georgieva: Prvenstveno zbog trenera, jer znam da sa ovim stručnim štabom mogu mnogo da napredujem. I izmedju ostalog zato što je Partizan veliki klub.

-.Već u prvoj sezoni ste pokazale da ste jako ozbiljno prihvatile članstvo u velikoj crno-beloj porodici.Niste izgubile ni jedan set.Može li se očekivati da tako ostane do kraja sezone?
Georgieva: Definitivno se od nas očekuje da do kraja sezone nastavimo da dajemo svoj maksimum i nastavimo sa istom i boljom igrom, bez izgubljenog seta.

– Kako gledaš na to da u Partizanu svi žive isti san,od školice odbojke pa do Vas koje ste u prvom timu?
Georgieva:Tradicija kluba je takva, kategorije svih sportova su godinama unazad postizale velike uspehe, mi imamo želju da postanemo deo tih uspeha. Zato smo tu.

– Da li si zadovoljna uslovima za rad koje imate u Partizanu?
Georgieva:Uslovi su sjajni, od sale u kojoj treniramo do stručnog štaba koji radi sa nama. Retko koji klub u Srbiji može da se pohvali sa sličnim uslovima.

– Tim je sastavljen od mladih i iskusnih igračica.Mladi su i treneri.Može li se reći da je to bila prava odluka gospodina Tanaskovića?
Georgieva: U odluke Željka Tanaskovića ne treba sumnjati, on je legenda odbojke i njegove odluke se ne dovode u pitanje.

– Treneri koji su radili sa tobom kažu da si jedan od najperspektivnijih igrača na ovim prostorima.To prija,ali je i obaveza opravdati takvo mišljenje.Osećaš li zbog toga pritisak,ili ti gospodin Steljić daje punu slobodu?
Georgieva: Ne osećam pritisak, ali postoji doza odgovornosti. Naravno da se trudim maksimalno da opravdam to što u meni vide potencijal i prostor za napredovanje.

– Gledajući sa strane,odnos trenera Steljića i vas je zapravo onakav kakav treba da bude.Kakvo je tvoje iskustvo rada sa njim?
Georgieva: Zadovoljstvo je raditi sa takvim trenerom kao što je naš trener. Mislim da je on trener kome tek predstoje veliki uspesi.

– Kako se osećaš u Beogradu i kako te je crno-bela porodica prihvatila?
Georgieva: U Beogradu mi je jako lepo, ali mi ponekad nedostaje Sofija. Bez obzira što sam jedna od najmladjih svi su me odlično prihvatili i to mi olakšava proces treninga.

– Tvoja poruka navijačima Partizana?
Georgieva:Naši navijači su naš sedmi igrač na terenu. Sjajni su i nadam se da će i ubuduće biti uz nas.

Mi se zahvaljujemo Aleksandri na odvojenom vremenu.Želimo joj još puno poena i ni jednu povredu,kako u ovoj sezoni,tako u celoj sigurni smo njenoj uspešnoj karijeri.Zahvalni smo joj i na tome što sa ostalim crno-belim damama piše jednu novu istoriju.

2