Počinje Regionalna vaterpolo liga: Partizan otvara takmičenje

Regionalna vaterpolo liga se vratila, ali će se ove godine igrati u turnirskom sistemu. Pandemija virusa korona primorala je čelnike regionalnog takmičenja na promenu formata kako bi se takmičenje ove sezone uopšte održalo. Domaćini dve grupe su Beograd i Dubrovnik, a prvi će za loptu plivati vaterpolisti Juga i Jadrana iz Herceg Novog, odnosno vaterpolisti Partizana i Primorja iz Rijeke (17.00).

Dvanaest ekipa podeljeno je u dve grupe. U grupnoj fazi svaki tim odigraće pet utakmica, a dve prvoplasirane ekipe izboriće plasman na završni turnir, koji se igra u Zagrebu 26. i 27. marta. Odustajanje Mornara od nastupa u regionalnoj ligi otvorilo je širom vrata i za Partizan i za Primorje.

Vaterpolisti Partizana smešteni su u Grupu A sa Crvenom zvezdom, zagrebačkom HAVK Mladošću, Jadranom iz Splita, Primorjem i Šapcem. Radnički će biti jedini srpski predstavnik u Grupi B čije će se utakmice igrati u Dubrovniku, a za prolaz dalje igraće protiv dubrovačkog Juga, Primorca, Jadrana iz Herceg Novog, Budvanske Rivijere i Solarisa.

Crno-beli pojačali su se pred početak regionalnog takmičenja. U klub se vratio Stefan Mitrović, proslavljeni srpski vaterpolista i Partizanov učenik, a kapicu je zadužio i brazilski golgeter Rafaelo Real Vergara.

Izvor Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *