Pobeda protiv Vojvodine za mirniji nastavak! Majstor Zahid prekratio muke

Pogodak Zahida u 88. minutu usmerio crno-bele ka pobedi, koju je u nadoknadi podebljao Saldanja sa penala – 3:1

Do pre nekoliko sedmica se činilo da je nepobediv, sad je jasno koliko je ranjiv, ali i tad i sad može da se konstatuje da se Partizan nikad ne predaje. I kad je u kadrovskim problemima, suočen sa još jednim kiksom, priteran uza zid kvalitetnim izdanjem Vojvodine našao je način da razoruža zahtevnog protivnika i ostane na prvom mestu tabele, iako se čini da je igrački u padu. I tako usporen, u poređenju sa prikazom u minula dva meseca, slavio je pobedu u jednom od dva derbija 17. kola Mozzart Bet Superlige Srbije i spokojno čeka drugi interesantan duel ovog vikenda u kome će Crvena zvezda gostovati u Kruševcu – 3:1.

Pritisak na leđa branioca titule prebacio je Gajas Zahid, dovoljno spretan da u 88. minutu posle flipera u kaznenom prostoru Novosađanja savlada inače uverljivog Lazara Carevića, Lale uskrati za bod koji su izdanjem u drugom poluvremenu zaslužili, a lidera vrati na pobedničku stazu, iako je svima u Humskoj jasno da Parni valjak mora bolje i da je u padu. Čak i kad je pobeda ubedljiva hicem Saldanje u nadokandi.

Ako je i takav uspeo da pobedi onda to nešto govori o karakteru ovog tima. Slično je bilo protiv IMT-a, Radnika, nedavno na meču sa Čukaričkim, sad opet dva gola u završnici. Previše detalja da bi bilo slučajno. Pre će biti trend.

Uskoro opširnije…

Originalni tekst Mozzart Sport