Po brejk u Tel Avivu: Crno-beli imaju šansu za bolji međusobni skor od Makabija

„Ako budemo igrali kao u poslednje vreme, možemo do slavlja“, uverava Danilo Anđušić pred nastavak Evrolige

Kako se sve u životu brzo promeni. Nije bilo tako davno kad je Partizan Mozzart Bet tumarao hodnicima tame i nikog nije mogao da pobedi, ali sad je u takvom naletu da navijači opravdano priželjkuju još jedno slavlje.

I to na terenu kluba koji je šest puta bio pobednik Evrolige, uz to ima 55 titula prvaka Izraela, čak i bolje stoji od crno-belih na aktuelnoj tabeli, međutim… Ekipa Željka Obradovića proživljava najlepše dane otkako se iskusni strateg vratio u Beograd i sa osam spojenih pobeda odlazi u Tel Aviv, na početku sedmice duplog evroligaškog programa.

Teška utkamica, jer Makabi igra na domaćem terenu, ima veliku pomoć podršku publike koja mu je šesti igrač. Zato bolje igra kod kuće“, konstatovao je Danilo Anđušić, bek srpskog tima uoči poslednjeg treninga pred put u Izrael.

Apostrofirao je snagu narednog rivala, ujedno istakao šta bi Partizan Mozzart Bet morao da uradi kako bi produžio uspešnu seriju.

Lorenco Braun i Vejld Boldvin su motori Makabijeve ekipe. Kad oni igraju dobro onda Makabi pobeđuje. Pre utakmice sa Realom je igrao dobro, vezao je nekoliko trijumfa, odmah je ispred nas po broju trijumfa i zato znamo koliko bi nam značilo da ostvarimo brejk i u međusobnom skoru imamo dve pobede nad Izraelcima. Neće biti lako, međutim, ako budemo igrali našu igru, kao u poslednje vreme, možemo do slavlja. Svima je želja da nastavimo niz“.

Anđušić je u poslednje vreme ogromna napadačka snaga Parnog valjka, jasno je da će na njega odbrana Makabija morati posebno da motri.

U Evroligi ne može da se desi veliko iznenađenje. Svi se dobro poznajemo, teško je nekog iznenaditi, jer se kvaliteti svih igrača znaju, dok nijanse, detalji, odlučuju pobednika. Tako će, verovatno, biti i u Tel Avivu“, dodao je Danilo Anđušić.

Njegov kolaga, Zek Ledej je jednu od boljih partija ove sezone odigrao upravo protiv Makabija, kad je u prvom susretu ovih timova u Beogradskoj areni ubacio 21 poen i uhvatio sedam lopti.

„Beše to davno“, osmehuje se Amerikanac. „Čak i ova utakmica sa Cibonom je bila davno…“

Jasno mu je da put ka osvajanju dva boda, a u tom slučaju i prestizanja Makabija na tabeli, vodi preko izlizane fraze poput „poštovanja dogovora iz svlačionice“.

Ako kao tim budemo izašli agresivno i sprovredemo u delo sve što trener traži od nas šanse za pobedom će biti veće. Biće teško, međutim, ako predstavimo naš stil…“, dodao je Ledej.

Originalni članak Mozzart Sport