Plemeniti mladi odbojkaš Partizana Nenad Stanković donirao kožu drugarici Minji

Nenad Stanković (18) i njegov drugar Ognjen Todorović (38) donirali su kožu devojčici (15), koja je zadobila stravične opekotine u požaru, koji je prošle nedelje izbio u njenom stanu na desetom spratu zgrade na Dorćolu u Beogradu!

Ovi hrabri i humani mladići su tinejdžerkini drugovi, a Nenad Stanković kaže da ni jednog trenutka nije imao dilemu da li da deo svog organa da drugarici ili ne.

Prošle srede sam bio na putu sa roditeljima kada sam saznao šta se dogodilo mojoj drugarici. Iste večeri sam se javio da doniram kožu. Lekari su se malo protivili tome, jer sam tek pre pet meseci postao punoletan. Ipak, na moje insistiranje prošao sam sve neophodne testove i na kraju su pistali da budem donor – kaže Stanković, koji je i odbojkaš juniorske selekcije u Partizanu.

On objašnjava da povređenu tinejdžerku i njenog momka poznaje dugo, pošto su svi sportisti i treniraju odbojku. – Ognjen i ja poznajemo njenu porodicu, svi smo povezani, a i roditelji nam se druže – kaže Nenad.

Hrabri mladić objašnjava da su Ognjen i on u petak operisani i da je devojčici presađena njihova koža sa butina.

– Koliko znam, ima još donora koji u narednom periodu treba da budu operisani. Ognjen i ja ćemo u bolnici provesti od sedam do 10 dana, a celokupan oporavak traje mesec dana. Zavoji se nose dve nedelje i važno je da vodimo računa da ne dođe do infekcije. Rane nas bole, ali proći će. To je ništa u odnosu na to koliko boli nju. Važno je da se pomogne, treba biti čovek – kaže sagovornik i naglašava da je sada dao kožu svojoj drugarici, ali da bi isto tako postupio i da se bilo ko drugi našao u sličnoj nevolji.

Zvaničan sajt ŽOK Partizan

(Izvor Kurir)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *