Pismo Nikole Pekovića Đordiju Bertomeuu !

Poštovani gospodine Bertomeu, 

obaraćam Vam se u ime KK Partizan NIS sa željom da Vam se na prvom mestu zahvalim na nedvosmislenim namerama da se naš klub vrati u evropska klupska takmičenja pod okriljem ECA, kao i konkretnim potezima koji su u tom pravcu povučeni. Kao što je i Vama poznato, ambicije našeg kluba su da igra sa najkvalitetnijim evropskim rivalima i naš cilj je da se u dogledno vreme vratimo u Evroligu. 

Ipak, nedavna i još uvek veoma aktuelna dešavanja u evropskoj košarci nisu zaobišla ni Srbiju, naš košarkaški savez a samim tim i naš klub. Nakon niza sastanaka koji su održani u prethodnom periodu, KK Partizan NIS pred sobom ima situaciju u kojoj nema drugog izbora osim da odustane od učešća u Evrokupu. Pre izvesnog vremena, klubu je najavljena a potom i u delo sprovedena suspenzija od strane KSS ukoliko klub ne odustane od učešća u Evrokupu. U praksi, to znači nemogućnost registracije igrača što nas stavlja u bezizlaznu situaciju u kojoj jedina solucija za naš klub predstavlja povinovanje zahtevima matičnog saveza koji sprovodi odluke FIBA. 

U nadi da ćete razumeti da ovakav potez ne predstavlja ništa drugo nego korak u jedinom pravcu koji vodi ka nastavku funkcionisanja našeg kluba, srdačno Vas pozdravljam. 

Iskreno, 

Nikola Peković

Predsednik

KK Partizan NIS