Petrić o najboljem meču, Nici, povredi Filipovića, porazu Orlova od Italije…

Gordan Petrić utakmicu protiv Mladosti iz Lučana ocenio najboljim otkako je seo na klupu Partizana.

Partizan je demolirao lučansku Mladost (6:0) i ostvario najubedljiviju pobedu u ovoj sezoni. Igra Petrićevih izabranika mogla je da zadovolji najprobirljivije fudbalske sladokusce. Ređale su se lepe akcije i golovi, što je najbolja pozivnica simpatizerima crno-belih da u četvrtak ispune stadion na duelu sa Nicom u 2. kolu Lige konferencije.

– Protiv Mladosti se pokazalo da možemo da kontrolišemo utakmicu. U prvih 25 minuta možda smo potrošili previše energije, a nismo dali gol, iako smo imali polušanse. Da smo poveli ranije bilo bi nam lakše da organizujemo izmene i odmorimo igrače za četvrtak. Imamo mlade igrače, možemo da računamo na njih, treba im pružiti šansu. Kad? To zavisi od utakmica u narednom periodu. Drago mi je zbog celog tima. Igrači su se oporavili od meča sa Slovackim, bila je velika potrošnja u Češkoj. Odmorili smo Traorea i Natha, trebalo je i Živkovića, međutim, Filipović se povredio. Sve u svemu, zadovoljan sam, ali ovo treba da se zaboravi, u četvrtak je sasvim nova utakmica – vidno je raspoložen Gordan Petrić posle pola tuceta golova Mladosti.

Da li ovo bio najbolja meč otkad ste seli na klupu Partizana?

– Sigurno da ulazi u izbor najboljih mečeva otkad sam došao, verovatno najbolji. Izdvojili su se susreti sa Kolubarom (prvo poluvreme), Zvezdom i Slovackom (drugo poluvreme). Težićemo ovakvoj igri. Pokazala se u drugom poluvremenu energija, prvi put je odrađeno mnogo tehnički dobrih stvari. Ušli su Baždar i Lutovac, moglo je i još golova da bude.

Zamenili ste nosioce igre ranije nego inače?

– Dobili su prostor da se odmore. Videlo se da je Natho odigrao četiri utakmice na visokom nivou. Mogao je i protiv Mladosti, ali dao sam šansu Andradeu, odradio je posao na visokom nivou. Zaslužuje da igra, ali ne možete da imate dva igrača sličnih karakteristika u timu. Drago mi je da sam mogao da odmorim igrače da bi dočekali svežiji meč sa Nicom.

Mogli ste da postignete još golova…

– To me raduje. Mladi igrači Terzić i Jović pokazali su da imaju talenat. Želim da budu još hrabriji, da se ne plaše. Terzić je mogao da postigne dva gola, kao i Jović. Bitno mi je da igrači shvate šta mogu da urade, ono što ne mogu da i ne čine. Kad se podeli posao, onda će mnogo bolje izgledati na terenu. Ulazimo u ritam, što pokazuju i treninzi, gde sve više pokazuju talenat i brzinu.

Šta je vas više raduje – het-trik Rikarda, gol štopera Vujačića iz prekida ili kad rezervisti Lutovac i Baždar zatresu mrežu?

– Najviše me raduje obraduje njihova sreća posle meča. A, sve realizacije donose mi zadovoljstvo, pogotovo kad ponovo pogledam utakmicu. Rekao sam igračima da bih najradije voleo da tu grupu ljudi vidim da su zadovoljni, da se druže, na terenu da „izginu” jedan za drugog, makar i izgubili u datom trenutku. Kao što je bilo u Češkoj, videlo se da postoji energija i zajedništvo. To mi pruža zadovoljstvo ne kao treneru, već kao čoveku – istakao je Petrić.

FILIPOVIĆ POVREDIO ZGLOB

Gordan Petrić je u 42. minutu morao da napravi prinudnu izmenu kad je povređenog Aleksandra Filipovića zamenio Marko Živković.

– Filipović je iskrenuo zglob. Rival ga je povredio  pri skoku i morao je izađe iz igre.

NERVOZNA NICA

Gordan Petrić gledao je u nedelju Nicu protiv Ažaksio.

– Gledali smozajedno meč na TV-u svi iz stručnog štaba, pošto smo bili na Teleoptiku. Nica je  pobedila posle dugo vremena. Postigla je gol iz igre, što joj je prethodno uspelo još u prvom kolu. Igrači našeg narednog rivala pokazali su nervozu, bile su i slabosti. Bitno je da su moji igrači svesni šta im donosi meč u Evropi i da se dobro odmore za četvrtak.

NE POBEĐUJE UVEK BOLJI

Poraz košarkaša Srbije u osmini finala prvenstva Starog kontinenta nije ostavio ravnodušnim Gordana Petrića.

– Selektor Pešić je naglašavao da se ne opuštamo, da Italija nije nimalo lagan rival… Ali, u sportu je tako, favorit nekad ne prođe, već tim koji je možda slabiji od nas.

Originalni tekst Sportski žurnal