Paunović ima reč – od Srbije napravio prvaka sveta, sada se oglasio nakon poraza od Škota!

Selektor omladinske reprezentacije Srbije koja je 2015. godine osvojila Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godine na Novom Zelandu Veljko Paunović pružio je podršku selekciji Srbije nakon poraza od Škotske u Beogradu.

Tim porazom su “orlovi” izgubili šansu da se nađu na Evropskom prvenstvu narednog leta, pa je Paunović u Jutarnjem programu na televiziji Nova S dao svoje viđenje sinoćnje utakmice.

“Nemam šta da kažem, u fudbalu se dešavaju takve stvari. Momci su pokušali, svako je dao sve od sebe, eto nažalost nismo dobili rezultat koji smo svi želeli. Ja mislim da sam video želju. Ne radi se uopšte o tome. Nemam nikakvu nameru da bilo koga kritikujem, niti sam se u vaš program uključio iz tog razloga. Želim da pozdravim i da dam podršku reprezentaciji, našem narodu. Znam da je u ovom trenutku svima teško. Svi smo iščekivali najbolji mogući rezultat. Ne želim da idem u pravcu bilo kakve kritike, već podrške. Mislim da ljudi trebaju da budu jednostavno u skladu s realnošću našeg fudbala i naše situacije. Trebamo i dalje da se razvijamo i da se poboljšamo.

Gubitnici smo svi. Kada smo postali svetski šampioni 2015, godinu dana pre toga smo izgubili u polufinalu Evropskog prvenstva na penale od Portugala. Bili smo razočarani, možda je neko imao i neku kritiku na to. Mi smo izvukli pouke, godinu dana kasnije smo izvodili penale s Amerikancima na Svetskom prvenstvu, sve je posle bila istorija. U fudbalu su uvek lekcije iz poraza dragocene. Uvek moramo da znamo da se stalno adaptiramo na protivnike, na razvoj fudbal i na pravac u kome ide ovaj sport. Težak momenat za sve, bol treba da se apsorbuje, želeli smo da se vidimo na Evropskom prvenstvu sa najboljima sledeće godine. Svi moramo sada da trpimo i da čekamo sledeću šansu, sledeći ciklus”, smatra aktuelni trener Ridinga koji je potom govorio o velikom pritisku javnosti.

Svuda je tako, nema razlike. Trenutni rezultati su na prvom mestu. Automatski je to ono što se razmatra i kritikuje, ili hvali. Bilo u Španiji, Americi, Rusiji, Nemačkoj, sada u Engleskoj. Razumljivo je to, to je sastavni deo. Mi smo uvek spremni i za takav ishod i za kritike, mislim da je to sastavni deo. Vremenom naučimo da ta iskustva kontrolišemo, kanališemo, da ih usmeravamo u pravcu da budemo kasnije još bolji”, rekao je Paunović koji se osvrnuo i na sopstvene reči te 2015. godine da će Srbija “biti prvak Evrope u narednih deset godina”.

“Još nisam promašio, imam još pet godina. Verujem u generaciju, u igrače. Verujem u naš fudbal. Imaćemo priliku sigurno u narednih pet godina, ako ne bude tako, biće u budućnosti. Imamo potencijal, imamo uslove, odlične fudbalske radnike, talentovane igrače. Maksimović, Milinković-Savić, Rajković i još neki su opravdali očekivanja. Svakako. Na svakog igrača s kojim sam radio sam ponosan. Svako vodi svoju bitku, ponosan na sve što svako od njih radi u svojim karijerama. Da uživa igrajući fudbal”, istakao je srpski stručnjak.

Tekst preuzet sa portala Sportske net