PASPALJ: Evroligaške licence uništavaju prvenstva, mislim da Srbija ostaje sa dva predstavnika i iduće sezone

Proslavljeni srpski košarkaš, Žarko Paspalj bio je gost praznične MaxBet radio emisije “60 minuta sa Vladom i Acom”, gde je govorio o raznim temama od Novaka Đokovića do ABA i Evrolige.

Najbolji srpski teniser je nedavno proglašen najboljim sportistom sveta u prošloj godini, dok je Nikola Jokić pozicioniran na trećem mestu. Prema mišljenju Žarka Paspalja obojica su postigli neverovatne rezultate, ali jednom ipak daje malu prednost.

– Svakako prednost dajem Novaku zbog izvanrednih rezultata koje je postigao i što je potvrdio da je za njega “vreme stalo” i mislim da su to prednosti u odnosu na Jokića. Ne treba da se zanemari ni to što je on postigao, on je najbolji igrač lige tokom cele godine, ali ako nekom dajemo prednost to bi za mene bio Đoković. To ipak zavisi i od simpatija onoga koji glasa, dajem poen više Đokoviću zbog godina i svega što je uradio. Ta priznanja su zaista kruna karijere, kada ste u vrhu tih lista stvarno nije bitno.

“BILO BI DOBRO DA SE DUBAI PRIKLJUČI EVROLIGI”

Glavna tema košarkaške javnosti ovih dana su potencijalne promene u Evroligi i regionalnom prvenstvu. Navodi se da su London, Pariz i Dubai veoma zainteresovani da se priključe kremu evropske košarke, što Paspalj ne smatra lošom mogućnošću.

– Verujem da će to da se desi već naredne sezone, ali mislim da će Srbija i dalje ostati sa dva predstavnika, odnosno da će Zvezda i Partizan da igraju Evroligu. Meni se čini da su to dobre stvari koje se dešavaju, mislim da je to za napredak, da je i u poslovnom smislu dobro, jer jedno bez drugog ne može. 

Žarko Paspalj (foto: Starsport)

“EVROLIGINE LICENCE UNIŠTAVAJU PRVENSTVA”

Voditelji emisije su mu zatim postavili jedan zanimljiv scenario u kome bi šampion ABA lige, koji tako dobija mesto u Evroligi, u nekom slučaju bila Cedevita Olimpija.

– Tu bi bilo mnogih pretumbavanja, ako Cedevita ima 15 hiljada ljudi, budžet, organizaciju… Zašto bi onda Zvezda i Partizan imali beneficije u odnosu na njih? Mislim da su tursko i grčko prvenstvo uništena zbog licenci. Imam utisak da je žrtvovana cela liga tim zagarantovanim licencama. Mislim da to nije dobro, ali to su te boljke Evrolige.

Originalni tekst:Maxbet sport.rs