MIJAILOVIĆ: Ciljevi su osvajanje ABA lige i plasman u Top8 Evrolige, što se tiče pojačanja…

Vrlo turbulentna nedelja je iza košarkaša Partizana koji su u utorak poraženi od Fenerbahčea, da bi u četvrtak napravili fenomenalan preokret i slavili nad Makabijem.

Bila je to jako važna pobeda za ekipu Željka Obradovića, kao što je i svaka u Evroligi gde će borba za plej-in zaista da bude neizvesna do samog kraja, a kako predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović ističe, to je jedan od glavnih ciljeva.

On je gostovao na MaxBet radiju u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” i tom prilikom je istakao šta su prioriteti ove sezone.

OVO SU PRIORITETI

– Mi smo postavili ciljeve na skupštini i ja sam na konferenciji za medije to rekao. Prvi je da budemo u Top8 Evrolige i drugi da osvojimo ABA ligu kao što smo uradili prošle godine. To su dva primarna cilja i to je svima poznato, od trenera i igrača do navijača.

Mijailović je potom istakao da je Partizan kompletirao roster i da ove sezone više neće da bude pojačanja.

– Dugo smo pričali o tome, mi smo kasnili sa pojačanjem na poziciji “pet” ali je došao Bruno Kaboklo. Posle smo tražili pleja i na to mesto je stigao Džejlin Smit, tako da smo roster zaključili. Imali smo problema sa povredama, pre svih mislim na Aleksu Avramovića. Nadam se da će što pre da se vrati u ekipu i da do kraja sezone imamo kompletan roster. Što se tiče pojačanja, više neće da ih bude.

Ostoja Mijaiović (foto: Starsport)

DUBAI U REGIONALNOM ŠAMPIONATU I EVROLIGI?

Već neko vreme je potencijalni ulazak Dubaija u Evroligu i ABA ligu glavna tema košarkaške javnosti. Međutim, Mijailović veruje da tako nešto neće da se desi u neko skorije vreme.

– Mislim da mi u ABA ligi već imamo dosta komplikovanu situaciju i ona je pravno u problemu već godinama jer jedan klub vrši opstrukciju kako bi liga bila DOO društvo, a ne organizacija. Dosta imamo problema u organizaciji i dok ih ne rešimo mislim da bi bilo koja druga ekipa samo otežavala već dovoljno tešku situaciju. Mi ne razmišljamo o tome, ja ću ovakav stav da zauzmem i na skupštini ABA lige – istakao je Mijailović, pa nastavio o Evroligi.

– Ne mislim da je loše da u budućnosti Dubai bude u Evroligi, ali mislim da je to na dugom štapu jer je potrebno vremena da se to sve pripremi. Postojaće period tranzicije koji moraju da prođu, ali verujem da su čvrsto rešili da se upuste u to.

Originalni članak: Maxbet sport.rs