Partizanovi veslači “pokazali mišiće” već na prvom testu

Zvanični sajt VK Partizan

Veslački klub Partizan je već na prvom testu na vodi u 2017. konkurenciji u zemlji “pokazao mišiće”. Na testu 3×4.000 m kandidata za sastav srpskih reprezentativnih selekcija, koji je proteklog vikenda uz učešće 60 čamaca u dvojcu bez kormilara i skifu održan na Regatnoj stazi na Savskom jezeru, članovi našeg kluba su ostvarili najbolje rezultate u svim muškim uzrasnim kategorijama, izuzev kadetskoj. Ujedno tri naša čamca – dvojac bez kormilara i skif za seniore A Miloš Vasić, Nenad Beđik, odnosno Marko Marjanović, te dvojac bez kormilara za seniore B Igor Đerić, Damjan Lazić su ostvarila reprezentativni A kriterijum, a jedan – skif za juniore Aleksandar Izda B kriterijum. Ova četiri pomenuta čamca su, razume se, bila najbolja u svojim kategorijama. Trijumfe na testu “upisali” su i Aleksandar Beđik u konkurenciji skifova za seniore B i Vuk Mladenović i Veselin Tričković u konkurenciji dvojaca bez kormilara za juniore.

– Generalno gledano, zadovoljni smo nastupom naših članova na testu tim pre što je većina njih nastupila iz punog treninga, bez posebne pripreme. I na ovom testu smo pokazali dominaciju u odnosu na ostale klubove budući da smo trijumfovali u svim muškim kategorijama u kojima smo nastupili, osim u kadetskoj gde je naš predstavnik bio drugi, iza skifiste Danubiusa 1885. Čestitam našim članovima koji su ispunili A i B reprezentativni kriterijum, a nadam se da će im se u narednom periodu pridružiti još naših veslača. Za sada je najbliži tome juniorski dvojac Mladenović, Tričković koji će još malo morati da se potrudi da bi došao do željenog vremena – kazao je prvi trener VK Partizan Aleksandar Ivković.

Aleksa Tošić imao je drugi rezultat u skifu za seniore B, a Vanja Obradović četvrti. Nikola Lončar i Marko Đuranović bili su treći u dvojcu bez kormilara za juniore, a Luka Stijačić i Lazar Ilinčić šesti. U skifu za juniore Pavle Lijeskić je imao četvrti rezultat, a Marko Gatalica deseti. Kosta Petković je bio drugi u konkurenciji kadetskih skifova. U ovoj kategoriji Mateja Šarenac je zauzeo šesto mesto, a Nikola Milošević sedmo. Kada su u pitanju veslačice Maša Stanisavljević imala je najbolji rezultat u skifu seniorki B, Anđela Nišević je bila druga u skifu za juniorke, a Aleksandra Dinčić treća u skifu za kadetkinje. Sve tri deonice testa nisu odradili senior A Andrija Šljukić i kadeti Veljko Matić i Nikola Mirilo.