Partizanov majstor za prekide Bibars Natho

Modifikovane reči čuvene pesme grupe „Zana”: „Ti si moj majstor za prekide”, posvećene – Bibarsu Nathu, sjajnom Izraelcu kadrom da penale i slobodne udarce kao od šale pretvara u golove!

Najnoviji dokaz: Partizan je minulog vikenda, na prolećnoj premijeri u Humskoj, preslišao Radnik – u gro-planu: kreativni vezista, autor dva gola, interesantno – iz prekida: sa 11 i 22 metra.

„Žrtva” preciznih hitaca, sa veće razdaljine sa elementima remek-dela: Nikola Vasiljević, golman Crvene zvezde na pozajmici u Surdulici.

Fudbalski auditorijum je jednoglasan: blago Savu Miloševiću, šefu struke Parnog valjka, kad na raspolaganju ima takvog vrsnog tehničara, sa širokom lepezom majstorskih poteza, neretko pretočenih u erupcije oduševljenja navijača.

Uvidom u bogatu arhivu „Transfermarkta”, Natho je u prethodnoj deceniji uspešno realizovao čak 36 najstrožih kazni, između ostalih – u Ligi šampiona i Ligi Evrope, eto, za Partizan i jesenas protiv AZ Alkmara u Beogradu.

Doduše, sedam puta bio je i neprecizan, ali, fudbaler s karakterom rođenog pobednika nije želeo da se smiri dok se ne osveti – kao Aleksandru Belenovu iz Kubanja.

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal