Partizanov Brazilac Žoao Pedro: Kad je toliko zvezda na jednom mestu, onda može da dođe do sudaranja ega

Brazilac je u sezoni iza nas bio prvi izbor Živka Gocića na poziciji golmana u vicešampionu Evrope

ФОТО: С. Сандић

Jedan od transfera koji je izazvao najviše pažnje ovog leta jeste prelazak Žoaa Pedra iz Novog Beograda u Partizan.

Brazilac je u sezoni iza nas bio prvi izbor Živka Gocića na poziciji golmana i bio je jedan od najzaslužnijih što je dvostruki uzastopni šampion Srbije igrao finale Lige šampiona.

Sada već novi golman crno-belih je u podkastu za prestižni sajt Total vaterpolo govorio o periodu provedenom u Novom Beogradu.

– Dolazite u klub u kojem je mnogo vrhunskih igrača, pregršt osvojenih trofeja i kad je toliko zvezda na jednom mestu, onda može da dođe do sudaranja ega vaterpolista. Trener je taj koji mora sve to da kontroliše, a to stvarno nekad nije lako. Dakle, imamo situaciju u kojoj se meša dosta stvari: ego igrača, pritisak koji imate jer treba opravdati uložen novac, dolazak do vrhunskih rezultata… Sve to može da dovede do teških situacija, a vi treba da sačuvate dobru energiju u svlačionici i budete fokusirani na igru – rekao je Žoao Pedro.

Brazilski golman se potom osvrnuo na nedostatke srpskog šampiona.

– Treba im više strpljenja. Mislim da je strpljenje ključ svega kad se gledaju klubovi sa tradicijom kao što su Pro Reko i Partizan, pa na kraju krajeva i Mladost koja je godinama bez trofeja Lige šampiona. Niste osvojili elitno takmičenje, a za to treba vremena, potrebno je da napravite tim i izgradite sistem, a ako nešto krene po zlu i to je deo procesa. Mislim da su se zaista trudili da daju sve od sebe, međutim znali su da je vreme novac i da se ne može izgubiti toliko vremena. Eto, to su te dve slike, a komplikovana je situacija kada očekujete da će se nešto dogoditi kroz par godina jer imate novac – zaključio je Žoao Pedro.

Originalni članak: Sportski žurnal