Partizane, Beograde, pokažite se

Gostovanje u Albaniji proteklo bez incidenata, pred klubom i državom veliki izazov. Vučelić: Poneli su se krajnje domaćinski, gostoljubivo i moj utisak je da su to radili iz srca, nije to bilo usiljeno

STRAHOVALO se pre odlaska u Albaniju da bi crno-beli mogli da dožive neprijatnosti u “režiji” neodgovornih pojedinaca, svi su bili spremni na verbalne provokacije i u najmanju ruku mrke poglede i od svega toga – ništa. Delegacija srpskog šampiona je tokom 40-ak sati provedenih što u Tirani, što u Elbasanu pre, za vreme i po završetku utakmice bila bezbrižna i bezbedna kao na retko kom gostovanju u Evropi u poslednjih nekoliko godina.

Jake mere obezbeđenja u organizaciji specijalnih jedinica albanske policije RENE bile su spremne da pročiste i vazduh ispred hotela “Šeraton” u Tirani da je bilo potrebno, ali ono što je još važnije i za svaku pohvalu da je svako iz ekspedicije kluba iz Humske tokom boravka u hotelu, šetnji gradom i na kraju posmatranja utakmice mogao da bude bezbrižan kao beba, jer se nije susreo ni sa jednom provokacijom, čak ni poprekim pogledom.

Sve to predsednik Partizana Milorad Vučelić nije želeo ni mogao da preskoči:

– Partizan će učiniti sve da se oni osećaju u Beogradu kao i mi u Tirani, ali nije to samo do kluba već i države, siguran sam da ćemo uzvratiti pažnju. Poneli su se krajnje domaćinski, gostoljubivo i moj utisak je da su to radili iz srca, nije to bilo usiljeno. Nije bilo sugestija da se ne napušta hotel i niko ko je šetao gradom nije doživeo ni najmanju neprijatnost.

Tekst :Večernje novosti