Partizan u nesebičnoj akciji pomoći: Odričemo se dela primanja za mart u borbi sa pandemijom virusa COVID-19

Javljaju se pojedinci, firme, dobrotvori, volonteri, a evo i prvog sportskog kolektiva koji je osetio da je državi potrebna pomoć u borbi sa pandemijom virusa COVID-19.

Reč je fudbalskom klubu Partizan, čiji je generalni direktor Miloš Vazura objavio da su se svi zaposleni odrekli dela primanja za mart i da će koliko sutra prikupljen iznos, u vidu donacije, biti prebačen na račun Vlade Srbije kako bi se obezbedila sredstava za što lakše prevazilaženje krize.

Gest za poštovanje.
U skladu sa novonastalom situacijom izazvanoj pandemijom virusa korona, Partizan je, kao društveno odgovorna kompanija, doneo odluku da deo primanja fudbalera prvog tima, menadžmenta i sportskog sektora donira Vladi Republike Srbije. Nijednog trenutka se nije dovodilo u pitanje da li će Partizan sprovesti akciju pomoći ili donacije, već smo u dogovoru sa nadležnim organima pratili šta je neophodno i najpotrebnije bolnicama i institucijama od medicinskog značaja“, pojasnio je Vazura.

Prema njegovim rečima, ovakav gest se mogao i očekivati, jer su crno-beli u prošlosti često znali da priskoče u pomoć ugroženima,
„Kao društveno-odgovorna kompanija tokom čitave godine sprovodili smo različite akcije pomoći gde smo transparentno kroz PR ili akcije pojedinaca pomagali kako novčano, tako i u garderobi, namernicama i slično. Shodno situaciji u našoj zemlji izazvanoj pandemijom virusa korona, svi igrači prvog tima Partizana, članovi menadžmenta, sportskog sektora i drugi će se odreći dela mesečnih primanja za mart, a taj iznos ćemo kao klub donirati Vladi Republike Srbije“.

Sve strukture kluba uključene su u ovu akciju.
Zahvaljujem se i našim igračima koji su ne samo sada, već kad god je to potrebno, prepoznali važnost situacije i nesebično pružili materijali doprinos. Apelujem i na druge društveno-odgovorne kompanije i javne sektore da i oni pomognu koliko mogu, novčano ili na drugi način koji je neophodan u ovom trenutku“, dopunio je Miloš Vazura, prvi operativac Parnog valjka.

Iz Humske 1 su poručili da će donacija biti uplaćena u sredu, 25. marta.

Izvor Mozzart sport