Partizan u epizodi “nisam mislio na Berlin”

Košarkaški klub Partizan dočekuje Albu u okviru šestog kola Evrokupa, a u taboru crno-belih trude se da negativna sećanja na prvi duel sa istim protivnikom zaborave i iz njega izvuku motivaciju za meč u kome veruju u pobedu.

Izvor: KK Partizan NIS/Miroslav Todorović

U prvom meču Evrokupa početkom oktobra Partizan je neslavno prošao u glavnom gradu Nemačke, na gostovanju Albi. Bilo je 101:85 za nemačku ekipu, a tim crno-belih u nastajanju nije mogao da se nosi sa iskusnijim protivnikom.

Nije Partizan u toj utakmici ni previše nadskakan (23 skoka nasuprot 27 skokova nemačkog tima), niti je zaostajao prema broju asistencija (svega jedna manje), ali je napravio osam grešaka više, što je automatski dovelo do šest ukradenih lopti više na kontu Albe.

U stručnom štabu Partizana istakli su baš element poena iz tranzicije kao najjače oružje tima Aita Garsija Renesesa.

Pomoćni trener Partizana Nikola Marković smatra da je upravo u odbrani ključ.

Partizan mora biti odgovorniji u zagrađivaju, individualnim obavezama u situacijama jedan na jedan kako bi sprečio lake poene Albe.

Nemci su do sada postizali 86 poena u proseku, a osim brze tranzicije vrlo su uspešni i u šutu za tri poena. Baš u prvom duelu sa Partizanom pogodađali su trojke u visokim procentima (57.1%) i tako potpuno slomili rivala.

Trener Partizana Miroslav Nikolić smatra da će na megdan nemačkom predstavniku izaći potpuno drugačija ekipa Partizana i priželjkuje pobedu na dan slave koju proslavlja.

Njegova akvizicija Marko Pecarski takođe se nada pobedi jer smatra da ekipa konstantno napreduje u odnosu na prvi meč.

Ipak, Partizan neće moći da računa na Čakarevića, a sa druge strane imaće inspirisanog Stefana Pena, koji je u prvom meču postigao 15 poena. U najavi meča rekao je da će pred navijačima crno-belih konačno igrati na mestu na kom je oduvek želeo.

Meč je na programu u utorak od 20 časova, uz prenos na Sport klubu 1.

Tekst : Sport klub