Partizan “sažvakao” žilavi Solaris

Lazar Vićković pokrenuo Beograđane, a Stefan Mitrović dokrajčio Šibenčane – 10:6

Čitave sezone Partizan igra od sjaja do očaja i nazad, nije od toga odstupio ni u Kragujevcu. Pomrsili su crno-beli konce Radničkom, naneli su poraz šampionu i dokazali da poseduju kvalitet i da mogu da se nose sa najjačim timovima na Jadranu, ali koliko sutradan isplivala je i ona tamna strana. Oscilira sedmostruki evropski šampion, teško mu polazi za rukom da poveže dva dobra izdanja, pa se poprilično namučio da “sažvaće” žilavi Solaris – 10:6 (2:2, 2:1, 3:0, 3:3).

Šibenčani su dobili krila, remi kotorskog Primorca i Šapca bio je baš po njihovoj meri. Osmehnuo im se opstanak – istina, još ga nisu osigurali, ali imaju velike šanse posle pomenutog ishoda – i demonstrirali su da ne moraju isključivo da budu topovsko meso, već da mogu da budu i trn u oku. Kao i na većini utakmica u Šumadiji treći kvartal bio je ključan, napravio je Partizan razliku, popustio je stisak Solarisa i Miloš Korolija mogao je lakše da diše. A, tek će imati štošta da kaže svojim momcima.

Ponovo je Partizan igrao bez kapitena Milana Aleksića, u sastavu nije bio ni Filip Radojević, ali to ne sme i ne može biti opravdanje crno-belih. Odigrali su ispod nivoa, donosili su pogrešne odluke u napadu i odbrani – bilo ih je sijaset na obe strane bazena – i često bili bez ikakvog rešenja. Da su naleteli na iole kvalitetniji tim i prikazali ovako bledu partiju – mirili bi se sa porazom.

Posle pogodaka centra Nemanje Vica i Nikole Kojića, heroja u trijumfu nad kragujevačkim Radničkim, zaribao je Parni valjak. Ogromnu, ali ne i nepopravljivu štetu, napravio je crno-belima Antun Goreta. Dominirao je Goreta u bazenu protiv Šapca, a dobru igru prelio je i na meč sa Partizanom. Srljali su Korolijini izabranici, klizala je lopta sa ruke Lovre Milošu, promašivao je Lazar Vićković… Ali, uspeo je Vićković i da se iskupi.

Lazar Vićković je pokrenuo beogradski klub sa dva gola u drugom periodu. Lobovao je golmana Šibenčana, a potom je realizovao peterac koji je izborio Lovre Miloš. Dodao je Partizan gas u nastavku, naanizali su crno-beli tri gola, a otpor Solarisa definitivno je slomio Stefan Mitrović. Utakmica na mali broj golova otvorila se u poslednjoj deonici, razmahali su se šuteri obe ekipe i postigli nekoliko spektakularnih golova do kraja.

Originalni članak na: Mozzart sport