Partizan savladao Radivoj Korać, Boričić predvodila crno-bele sa 27 poena

Košarkašice Partizana 1953 savladale su sinoć na svom parketu Radivoj Korać rezultatom 81:67 (14:19, 20:15, 22:18, 25:15) u zaostaloj utakmici 7. kola prvenstva Srbije.

Tim Slađana Ivića je šestom pobedom izbio na drugo mesto na tabeli. „Žućkove naslednice“ su doživele četvrti poraz i trenutno se nalaze na deobi sedme pozicije sa ekipom Duge.

Utakmica u Hali sportova „Ranko Žeravica“ većim delom je bila rezultatski neizvesna, sa puno preokreta. Posle izjednačenog starta, gošće su prve pokrenule seriju. Sa 11 vezanih poena posle poena Tine Dinčić ekipa u žuto-plavom je povela sa 17:7. Do kraja četvrtine gošće su zadržale pet poena prednosti, a vođstvo su držale do sredine druge četvrtine, kada je Partizan ponovo uhvatio priključak.

Posle nerešenih 34:34 posle 20 minuta igre, crno-bele su krenule u nastavku meča znatno agilnije. Serijom 7:0 stekle su prednost koju praktično do kraja meča nisu ispuštale. Ali, daleko od toga da je to bila sigurna prednost. Praktično do sredine poslednje četvrtine crno-bele su imale jedan do dva poseda prednosti.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice desio se u 35. minutu pri rezultatu 63:59 za Partizan. Sudije su dosudile dve tehničke greške gostujućem timu, samim tim i isključujuću za trenera Bojana Ivanovića, pa je Radivoj Korać finiš utakmice dočekao znatno oslabljen. Crno-bele su otišle na prednost koja je iznosila uglavnom između četiri i osam poena, i u završnim minutama uspele da odbiju napade Koraća za povratak u meč. U samom finišu crno-bele su vezale osam poena i na kraju mirno privele meč kraju.

Partizan je do pobede predvodica Jovana Boričić, koja je utakmicu završila sa 27 poena (7 skokova, 4 asistencije). Sofija Olić je postigla 15 poena (5 skokova), Marina Davinić 11, a po 10 su ubacile Anđela Gligić (5 skokova, 5 asistencija) i Nina Samardžić.

U ekipi Radivoja Koraća sa 12 poena najefikasnija je bila Hristina Marjanović (5 asistencija). Po 11 su postigle Jelena Maksimović Jevđenijević (14 skokova) i Neda Kukić. Po 10 poena su postigle Tamara Čubra (7 skokova) i Tina Dinčić, a devet Jovana Jeremić (8 skokova).

Osmo kolo prvenstva Srbije startuje već u četvrtak, kada se sastaju Crvena zvezda i Student. Partizan će u subotu gostovati u novom gradskom duelu ekipi Art Basketa, dok će Radivoj Korać u nedelju na put u Zrenjanin i meč protiv Proletera 023.

Originalni članak Košarka24.rs