Partizan razgovarao sa Ivićem i Stolicom, Ilić se zahvalio na pozivu, još jedno veliko ime u igri za trenersku klupu

Crno-beli su odavno postali svesni da Stanojević neće biti trener za sledeću sezonu

Partizan razgovarao sa Ivićem i Stolicom, Ilić se zahvalio na pozivu, još jedno veliko ime u igri za trenersku klupu

MN Press

Ostavka Stanojevića posle Kupa iznenadila je možda navijače, ali uprava kluba najmanje mesec dana traga za njegovim naslednikom.

Odmah je otpala mogućnost da Igor Duljaj nasledi ekipu na prvo opipavanje pulsa. Jedna sezona rada u matičnom klubu bila mu je sasvim dovoljno da shvati šta bi bilo dobro za njegovu trenersku karijeru, pa će ta mogućnost ostati za neku drugu priliku. 

Dobro obavešteni izvori tvrde da su čelnici razgovarali sa desetak domaćih trenera i da još ne postoji jasna slika toga ko će zauzeti Stanojevićevu poziciju. Među prvima je kontaktiran Saša Ilić, ali taj razgovor nije trajao dugo, jer se igračka legenda već dogovorila sa sofijskim CSKA i svakog dana se očekuje ozvaničenje saradnje.

Ilija Stolica ni ovog puta nije zaobiđen. On zasad ostaje u rezervi, ako dođe do toga da jači kandidati kažu svi od reda “ne”, što ne bi čudilo ako se zna u kakvom stanju je ostavljen tim i kakve su finansije kluba. Slava Stolice počela je da tamni zbog svih neuspeha koji su usledili posle vođenja Voždovca, tako da u ovoj situaciji kada je Miloradu Vučeliću i Milošu Vazuri potrebno trenersko ime da pokrije krah iz završene sezone svima je jasno da bi dovođenje Zemunca samo produbio jaz prema navijačima.  

Dolazak Vladimira Ivića bio bi taj potez u pravcu otopljavanja odnosa sa navijačima. Trener sa solidnim internacionalnmim iskustvom, osvojenim trofejima, bivši igrač voljen od tribina – više od ovakvih preporuka nije ni potrebno, samo što istu želju imaju Makabi Tel Aviv i moskovski CSKA, a to već ponudu Partizana stavlja u drugi plan.

Još je neizvesno šta se trenutno dešava na relaciji Mladen Krstajić – Partizan. Doskorašnji trener Makabija tek se vratio iz Izraela, a prvi kontakt obavljen je preko posrednika. Čeka se sastanak na kojem bi pre bilo kakvog dogovora prvo moralo da padne pomirenje sa jednim članom užeg rukovodstva sa kojim dugo nije u dobrim odnosima.

Originalni članak 24sedam.rs