Partizan pronašao ključni dokaz za registraciju Gomeša

Telegraf sport piše…

Crno-beli došli do ključnog dokaza, do ugovora igrača, koji više nema obavaza prema bivšem klubu, pa se čeka samo amin iz FS Portugalije

Rikardo Gomeš

Partizan je nabavio ključni dokaz za registraciju Rikarda Gomeša i dalji potezi kluba iz Humske, u razmeni informacija i papirologije sa Fudbalskim savezom Portugalije, trebalo bi da budu puka rutina. A, novi napadač crno-belih bi trebalo da bude registrovan do 6. jula, do kada je rok za 1. kolo kvalifikacija Lige Evrope i zauzme svoje mesto u timu za mečeve protiv Rudara iz Pljevalja.

To je zapravo otkrio generalni direktor Partizana – Miloš Vazura, koji je i sam angažovao u obezbedjivanju sertifikata za registraciju (TMS) fudbalera, a koji izdaje nacionalni savez Portugalije. Zstoj je očito postojao, ali više nema prepreka. Čelnici Nacionala su “zatezali”, verovatno i uticali na nešto sporiju proceduru, iz nemoći da Rikarda Gomeša zadrže u svojim redovima.

Tvrdili su da on još uvek ima ugovor sa klubom, iako je momku sa Zelenortskih ostrva istekla saradnja sa Portugalcima istekla 30. juna. Na konto toga se Partizan dodatno angažovao i uspeo da obezbedi krucijalni dokaz – ugovor fudbalera sa Nacionalom.

To znači da je Gomeš ispunio sve obaveze je pređašnjem “poslodavcu” (što je takođe uslov) i da Nacional više nema pravo da stopira izdavanje sertifikata.

Dobili smo Rikardov ugovor. U njemu piše da mu saradnja sa Nacionalom ističe 30. juna. To znači da više nema obeveza prema Nacionalu i nema prepreka za dobijanje sertifikata – rekao je Miloš Vazura.

Inače, procedura za izdavanje TMS sertifikata traje svega nekoliko minuta. Postoji čak i elektronska aplikacija, pomoću koje krovna oganizacija neke zemlje izda dozvolu klubu da registruje fudbalera.