Partizan posle plasmana u finale Kupa u Humskoj čeka Subotičane (nedelja, 19h 30min, mogući sastavi)

Partizan – Spartak 

(nedelja, 19,30 časova)

Stadion Partizana.

Sudija: Nenad Minaković. Pomoćnici: Svetozar Živin i Milan Šutulović.

PARTIZAN: Popović, Živković, Ostojić, Vujačić, Obradović, Zdjelar, Jojić, Asano, L. Marković, Jović, Holender.

SPARTAK: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Tekijaški, Vidović, Marčić, Vidaković, Jovanović, Tufegdžić, Srećković, Bijelović.

Partizan se ustremio na klubove iz vojvođanske ravnice: „sa Lalama na reveru” na redu je misija – „čerupanje Golubova”!

Crno-belima trijumf nad Vojvodinom i plasman u finale kupa predstavlja zamajac za duel sa Spartakom, neretko neugodnim, jesenas, na primer, savladanim „na mišiće”.

– Sećamo se poslednje utakmice u Subotici – izuzetno neizvesne. Spartak napada sa mnogo igrača, mogu u svakom trenutku da budu opasni. Igramo kod kuće, u dobroj smo formi i očekujem kvalitetan meč – zbori trener Parnog valjka Aleksandar Stanojević, sa prizvukom optimizma u glasu.

Da li je upravo „trojka” na severu Bačke, u znaku Nemanje Stevanovića i odbranjenog penala u 90. minutu, bila jedan od najznačajnijih impulsa u stvaranju Partizana sposobnog da pobeđuje u seriji?

– Samo bih se nadovezao: nije jedan od, nego najznačajniji momenat. Dobili smo impuls, energiju… od tog trenutka čak i na zajedništvu.

Hoće li Spartak u Humskoj da veže peti poraz na gostovanjima i da li se više pribojavate mladog Ognjena Mažića nego što ste nekad njegovog oca Milorada, našeg najuspešnijeg sudije u 21. veku?

– Nikad se nisam pribojavao Mažića! Uvek mi je bilo drago da nam on sudi, sa svojim izvanrednim timom. Eto, dižemo svi velike tenzije, međutim, imamo arbitre na internacionalnom nivou. Drago mi je da Mažić nema breme oca fudbalera, nego sudije, pa nek’ se izbori s tim. Pratili smo, igrao je, ali… vraća se i Dunđerski. Lepo što ide u pozitivnom smeru, želim mu, od srca, sve najbolje.

Tekst Sportski žurnal