Partizan ponovo piše istoriju: Crno-beli posle Lola, oformili tim i u CS:GO!

Kako kažu iz kluba, gaje se najveće ambicije s ovim novim projektom.

Partizan je nedavno odlučio da osnuje svoju esport sekciju, koja je odmah načinila tim u “Lolu”, koji ipak nije uspeo da se domogne finala EBL lige. Nešto kasnije, crno-beli su predstavili i svoj “CS:GO” tim, odnosno, za sada samo trenera – Dejana Atanackovića.

Partizan u novu esport sezonu ulazi osnažen za još jedan tim koji će u skladu sa imenom i grbom koji nosi na grudima ciljati i najviši mogući plasman, a možda jednog dana i jedan mejdžor (major – najveći turniri u CS:GO).

Sam Atanacković je istakao da je za ovo njega ispunjenje sna, pošto je od malih nogu navijač Partizana i da mu je ovo bilo nešto što “mora da prihvati”.

– Kao dugogodišnji navijač Partizana ne verujem da bih ikada odbio ponudu Partizana. Partizan je veliko ime i ja sam, pored ostalih opcija koje sam imao, odlučio da odaberem Partizan i da zajedno ispišemo istoriju kakvu ovakav klub zaslužuje.

Crno-beli su po osnivanju Lol ekipe odmah uzdrmali “gejmersko” tlo potpisom i dovođenjem Aljoše “Milice” Kovandžića, a pitanje je, ko će predstavljati Partizan u CS:GO sekciji.

– Kada je u pitanju CSGO sekcija, potrebno je biti realan i odabrati najbolje igrače koji su u ovom trenutku dostupni. Ambicije i ciljevi su postavljeni jako visoko, tako da ćemo vredno raditi kako bi do tih rezultata i došli. Daću sve od sebe da skupim najbolju moguću ekipu iz regiona i šire. Navijače bih zamolio da imaju malo strpljenja dok okupimo najbolji mogući sastav, a onda ćemo zajedno da se radujemo uz stikere Partizana na majoru – istakao je novi trener Partizana.

Ono što je lepo videti jeste da esport u Srbiji dostiže nove instance i iz dana u dan sve više raste, pa će tako uskoro biti održano LAN finale u EBL lol ligi, gde će Zvezda igrati protiv Valijansa, dok se i od Partizana, barema prema njihovim rečima, mogu očekivati velike stvari u budućnosti.

Originalni tekst Telegraf.rs