Partizan otvorio novi dom na najlepši način, u nekadašnjem “Pioniru” zaustavljen Radnički

Crno-beli odbojkaši posle četiri seta srušili Kragujevčane – 3:1

Veliki odbojkaški derbi završen je pobedom aktuelnog šampiona Srbije! Odbojkaši Partizana su večeras u svom novom domu – dvorani “Aleksandar Nikolić” savladali jednog od najvećih kokurenata za najviši plasman u prvenstvu Radnički iz Kragujevca – 3:1.

Napravili su Janićevi momci sjajnu uvertiru za ono što ih čeka na istom mestu od 24. do 26. oktobra… Igraće tada kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će im protivnici biti Olimpijakos i Radnik.

Domaći odbojkaši su tokom prvog seta držali kontrolu u svojim rukama. Predvodio ih je veoma raspoloženi Luka Tadić, preko njega su gradili vođstvo i koračali ka osvajanju seta. U jednom trenutku je eksplodirao Novica Bjelica, vezao dva bloka i odveo crno-bele na plus šest – 21:15. Bio je odličan u napadu i Marinović, dok je nekoliko važnih odbrana pokupio libero Krsteski. Činilo se da su tada Janićevi momci prelomili uvodni period, ali igrači Radničkog nisu tako mislili. Na servis Stoilovića potpuno su se vratili, vezali su šest poena i izjednačili. Filip je sjajno servirao, Goić je blokirao, a crno-beli nisu znali kako da ih zaustave. Serija se završila servis greškom Stoilovića… Bjelica je doneo crno-belima prvu set loptu, koja je iskorišćena preko Luke Tadića. Bio je to njegov treći blok, ukupno osmi poen za krajnjih – 25:22.

Kragujevčani ne samo da su uzvratili u drugom setu, nego su načisto počistili rivala… Od starta su bili mnogo koncentrisaniji, opasniji, sigurniji. Ništa im Partizan nije mogao. Udarni trio gostiju Stoilović – Goić – Krastev bio je nezaustavljiv. Posle slabog prvog seta i samo jednog osvojenog poena kapiten Milija Mrdak je u drugom bio mnogo razigraniji. Dobar ritam je zadržao i Luka Tadić, ali svi ostali nisu mogli da ih prate. Sa više raspoloženih igrača Radnički je stigao do izjednačenja u setovima – 25:14.

Naredni period ponovo je doneo bolju igru domaćih… Brđovićeva četa je posustajala, a Janićeva preuzimala inicijativu. Od 2:1 pa do kraja crno-beli su imali vođstvo na svojoj strani. Milija Mrdak je bio sjajan, imao je pomoć Tadića i Bjelice, dok je na drugoj strani usamljen ostao Stoilović. Na krilima kapitena Partizan je dobio ovaj set i znatno se približio pobedi.

A tamo gde je stao u trećem, nastavio je u četvrtom… Nisu se više zaustavljali crno-beli, nisu želeli da dozvole protivniku da se vrati u život, već su hteli što pre da završe posao. U ranoj fazi su napravili veliku razliku i posle nije bilo nikakve šanse da se rezultat preokrene.

Originalni tekst Mozzart Sport