Partizan muku muči da pronađe rivale na Kipru: Samo Mladost Lučani sigurna provera

Pitanje je koliko će pripreme na rajskom ostrvu imati smisla za crno-bele i sve ostale srpske klubove

Fudbaleri Partizana započeli su danas pripreme za drugi deo sezone, koje će, kao i većina srpskih klubova, mimo prvobitnog plana, odraditi delom u Beogradu, a delom na Kipru umesto u Turskoj, kako je najavljeno još početkom novembra. Crno-beli će na rajskom ostrvu boraviti dve sedmice i u tom periodu odigrati četiri kontrolna meča, od kojih je, za sada, samo jedan siguran.

Klub iz Humske će, kao i svi srpski klubovi koji su unapred potpisali ugovore (pojedini su potpisali još pre nekoliko meseci, platili čak i avionske karte i čarter letove), morati da plate određene finansijske “penale” kako hotelu u Turskoj (povraćaj je otprilike 20 odsto od pune cene aranžmana), tako i rivalima u kontrolnim mečevima (10.000 evra po utakmici), ali nije to jedini “kamen u cipeli”.

Naime, Partizan, kao uostalom i svi kojima je sugerisano da se pripremaju na Kipru, ima ozbiljne probleme da pronađe protivnike, jer pomenuto ostrvo odavno nije u fokusu evropskih ekipa, kako zbog uslova za rad i pripreme tokom zime, nedostatka protivnika, tako i zbog cena.

U ovom trentku lider na tabeli je sa zagarantovanih pet vrlo dobrih provera u Antaliji “spao” na Mladost iz Lučana (uz dužno poštovanje, naravno), koji su 20. januara jedini siguran rival. Pregovara se i blizu je sklapanja dogovora sa Neo Salaminom (24. januar) i Eknikosom Ahnasom (28. januar), koji još nisu definitivno potvrdili odigravanje utakmice, dok se potencijalni protivnik za 1. februar još uvek traži.

Napomenimo i to da će crno-beli će na Kipru boraviti od 18. januara do 2. februara, a do polaska na ostrvo će raditi u svom sportskom centru u Zemunu.

Originalni članak: Telegraf.rs