Da li Partizan ima zamene za Belića i Ilića?

Usput će i solidno zaraditi…

Tek što su počele pripreme za drugi deo sezone, pojavile su se konkretne najave odlazaka dvojice standardnih prvotivaca Partizana, mladog štopera Mihajla Ilića i nešto iskusnijeg veziste Kristijana Belića.

Za Ilića je ozbiljno ”zagrizla” Bolonja koja nudi pet miliona evra i 10 posto od naredne prodaje, dok holandski AZ Alkmar želi Kristijana Belića u svojim redovima i spreman je da za taj transfer izdvoji 4.000.000 evra, s tim da bi polovina od te sume išla na račun Čukaričkog, odakle je Belić došao u Partizan.

Odmah se postavlja pitanje ima li Partizan u svojim redovima adekvatne alternative za ovu dvojicu igrača, ili bi morao da traži pojačanja tokom zime koja bi zauzela njihova mesta.

Naravno, pojačanja su uvek dobrodošla, sportski direktor Ivica Kralj je i nagovestio dolazak jednog zadnjeg veznog igrača koji bi popunio prazninu u slučaju Belićevog odlaska, ali i da niko ne dođe, Partizan bi imao rešenje u svojim redovima, rešenje koje se pokazalo kao vrlo dobro u večitom derbiju na kraju jesenje polusezone.

Pogađate, u pitanju je mladi Mateja Stjepanović koji je pokazao da je spreman za najveće izazove, bar kada je u pitanju domaća scena i na proleće bi mogao da čini tandem defanzivnih veznih sa iskusnim Frenkom Kanuteom.

Ujedno, Stjepanović je i bonus igrač, pa Partizan ne bi imao problem sa bonusom ukoliko bi otišao i Mihajlo Ilić, koji je u prvom delu sezone ispunjavao uslov za bonus igrača. Ilićevo mesto u tom slučaju bi najverovatnije zauzeo Natan de Medina koji jesenas nije mnogo igrao, jer je kasno došao, ali sada će proći kompletne pripreme sa ekipom i imaće priliku da pokaže da je pravo pojačanje za crno-bele.

Takođe, finiš jesenjeg dela sezone pokazao je da Duljaj i u napadu može da računa na jednog supertalentovanog igrača, Dušana Jovanovića koji je postigao i prvi gol u seniorskoj konkurenciji, kada je spasio Partizan ispadanja iz Kupa protiv Grafičara i za očekivati je da ovaj momak na proleće dobije značajniju minutažu uz neprikosnovenog Saldanju. Naravno, i on ispunjava uslov za bonus-igrača, kao i Stjepanović.

U ovom trenutku, Igor Duljaj može da računa na ukupno 31 fudbalera, od kojih Saldanja, Menig i Petković danas nisu bili na prozivci. Petković će verovatno biti poslat negde na pozajmicu, možda i Jevremović, ali o tom potom. Takođe, na spisku su i Danilo Pantić, Marko Živković i Andrija Pavlović na koje Duljaj jesenas nije računao. Teško je očekivati da bi njihov status tokom zime mogao bitnije da se promeni, pa su oni za sada bliži odlasku nego ostanku u Humskoj.

Partizanov trenutni igrački kadar za početak zimskih priprema:

Golmani: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Vanja Radulaški

Odbrana: Aranđel Stojković, Aleksandar Filipović, Marko Živković, Nemanja Antić, Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Siniša Saničanin, Natan De Medina

Vezni red: Kristijan Belić, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Bogdan Mirčetić, Bibars Natho, Danilo Pantić, Gajas Zahid

Napad: Ksander Severina, Janko Jevremović, Kvinsi Menig, Mihajlo Petković, Nemanja Trifunović, Mateuš Saldanja, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Samed Baždar, Andrija Pavlović, Dušan Jovanović.

Originalni članak: Sportske net