Partizan Mozzart Bet se probio kroz madridske gužve, uz šaputanje o pobedama i pripremu za prvi trening

Crno-beli stigli u glavni grad Španije gde se spremaju za sutrašnji okršaj sa Real Madridom u četvrtfinalu Evrolige

Ustajanje u 07:00. Okupljanje kod Arene u 08:35. Dolazak na aerodrom 09:00. Čekiranje karti 09:30. Poletanje za Španiju 10:00. Sletanje u Madrid 13:15. Dolazak u hotel 16:00. Slobodno vreme i odmor do 18:00. Odlazak u halu i trening 19:00. Tako košarkašima Partizan Mozzart Beta izgleda dan pred početak plej-of serije Evrolige sa Real Madridom. Stigli su u glavni grad Španije i spremaju se za prvi okršaj sa Kraljevskim klubom.

Već od momenta kada su crno-beli košarkaši kročili na aerodrom, zamoljeni su za fotografije od strane navijača, autograme, ali najviše je bilo priče o broju pobeda.

Momci, pobedite samo jednu u Madridu i na konju smo“, dobacivali su navijači dok su se igrači samo smeškali.

Kao amajlija timu pojavio se i Sesil Egzum, otac Dantea Egzuma, koji je uz crno-bele već više od dva meseca i do sada je uglavnom donosio sreću pa se nada da će videti barem jednu pobedu u Madridu.

On je sada već kao deo ekipe“, uz smeh nam govori Dante.

Posebnu podršku imao je i Danilo Anđušić koji je stigao u pratnji supruge Ivane Maksimović i sina Filipa, dok je ostatak ekipe bio standardno opremljen elektronskim napravama kako bi trosatni let prošao sto lakše, zanimljivije i brže.

Koliko god bili mirni i bez euforije tokom puta, ni košarkaši Partizana nisu mogli u potpunosti da ostanu imuni na priče koliko je pobeda optimalna u Madridu.

Možda je najbolje da bude 1-1. U dobrom si ritmu onda, a i ne možeš da se opustiš kao na 2-0″, stidljivo i uz smeh šapuće Joanis Papapetru, dok se ekipa autobusom prevozi sa piste na pasošku kontrolu.

Imao je Kevin Panter spreman kapitenski odgovor.

Sećam se jedne plej-of serije, vodili smo 2-0. Mislili smo da je gotovo i na kraju je bilo potpuno suprotno. Zato nema ni euforije ni tugovanja. Idemo svaku utakmicu za sebe i tako do kraja“.

Da ne bude baš sve idealno na putu za Madrid pobrinule su se ogromne gužve na aerodromu. Redovi su na prvi mah izgledali nestvarno dugački, ali posle 45 minuta strpljivog čekanja tim je precrtao i tu stavku na dnevnom rasporedu, pre nego što ga je dočekao autobus Real Madrida i odvezao do hotela u centru grada, nekih 25 kilometara od aerodroma.

Posle nekoliko sati odmora pre nego što Željko Obradović ponovo okupi ekipu na parketu Viznik centra gde će se igrati prve dve utakmice u seriji sa Realom, koji inače danas praktično nije ni trenirao. Imali su samo video analizu ujutru jer su kasno sinoć stigli u Madrid posle nedeljne utakmice protiv Huventuda u ACB ligi.

Uprkos tome, teško da će umor igrati bitan faktor u ovakvoj utakmici koja sutra počinje od 20 časova i 45 minuta.

Ono što će se razlikovati u odnosu na prethodna gostovanja Partizan Mozzart Beta u Monaku, Bolonji, Milanu i Minhenu je broj navijača. Neće biti ni približno kao na tim utakmicama pošto su Madriđani pustili tek nešto oko 200 ulaznica za goste. Ipak, videćemo snalažljivost srpskih ljubitelja sporta na delu sutra.

Originalni tekst Mozzart Sport