Remi u derbiju omladinaca, Radonjić spasao Zvezdu

Odlična utakmica viđena je u večitom derbiju u Omladinskoj ligi Srbije, Crvena zvezda i Partizan odigrali su nerešeno – 1:1.

U drugom derbiju ove runde IMT ubedljivo porazio Vojvodinu u gostima, golovima Mustafe u 11. i 22, odnosno Jovića u 61. minutu.

Što se tiče večitog derbija, odigran je pred velikim brojem navijača na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“, a pravdu je delio superligaški sudija Dejan Trifković.

Partizan je bolje počeo, poveo je preko Dušana Jovanovića u 19. minutu, napadač crno-belih iskoristio je veliki kiks golmana Draškića, koji je loše procenio let lopte, ona ga je preskočila, pa je omladincu gostiju preostao lakši deo posla, da je ubaci u tada već praznu mrežu.

Mogli su crveno-beli brzo do izjednačenja, Trifković je u 34. minutu pokazao na belu tačku, ali Andrej Petrović nije uspeo da realizuje jedanaesterac.

U drugom poluvremenu Partizan se grčevito branio i čekao šansu iz kontre da duplira prednost. I imali su gosti sjajnu priliku, u 58. minutu Ugrešić je izašao sam ispred golmana Zvezde, ali se Draškić sjajnom odbranom iskupio za veliki kiks iz prvog poluvremena.

Dalo je to krila domaćima, koji su silovito napadali do kraja meča. Imali su kolosalnu priliku za izjednačenje već u 60. minutu, ali je prosto neverovatno šta je Tošić promašio, posle prodora po desnoj strani i ubacivanja Tegeltije vrlo loše je zahvatio loptu iz gotovo idealne pozicije, sa šest metara.

Ipak, crveno-beli su poraz izbegli u 80. minutu, tada je na odbitak natrčao i loptu u mrežu poslao Mateja Radonjić. Crvena zvezda je osvojila važan bod, ali je skliznula na drugo mesto.Prvu poziciju drže omladinci IMT-a a Partizan je treći

Originalni članak: Sport Klub