Partizan koji zahteva promene – Frenk Kaminski zahteva vreme

Porazom od Bajerna crno beli su okončali pripremni period sa ukupnim skorom od 7-3!

Turnir u Banjaluci osvojili su bez mnogo poteškoća, potom je usledio spektakl na Tašmajdanu delovalo je da je ekipa pa maltene skroz uigrana i da je samo pitanje vremena pre nego što se sve kockice sklope.

Međutim, ko je gledao malo dublje mogao je da uvidi i poneke probleme.

Kaminski zahteva vreme – Evropska košarka je nešto novo

Jedan od problema je način igre novog pojačanja Frenka Kaminskog. Naravno, tek je stigao iz Amerike i treba mu vremena da se privikne na stil igre u Evropi ali za sada to ne deluje obećavajuće, barem u odbrani.

U napadu se vidi da je Frenk snalažljiv, zna da pogodi za tri poena i ima dobar pregled igre, međutim u odbrani je bukvalno igrač manje. Ima izuzetno spore noge, deluje kao da na preuzimanju ne bi ispratio ni bekove nekih niželigaša, a problemi su i u skoku.

Fizički  jeste jak, ali kada je skok u pitanju ponekad se dobije utisak da ne može da se odvoji od zemlje. Željko neće večno moći da ga sakriva u odbrani, te je, barem u ovom trenutku – Partizanu potreban još jedan centar.

Ipak, Frenk ima nešto što drugi nemaju

Frenk donosi neke stvari koje možda većina centara nema u svom repertoaru, to je šut. Zaista, u napadu ume da bude koristan streč igrač i o tome ne treba uopšte diskutovati. No, košarka se igra na obe strane terena.

Mnogi bi čak radije videli Kaminskog na poziciji 4, što je on primarno i igrao preko bare. Ukoliko bi Partizan doveo još jednog klasičnog centra, koji bi u Željkovoj odbrani više doprinosio svojim preuzimanjem, te zajedno sa Balšom Koprivicom regulisao defanzivni skok, to bi već delovalo mnogo ozbiljnije.

Rano je još naravno za bilo kakve kritike, sezona još nije ni počela, ali ostaje nam da vidimo da li Frenk Kaminski može da popravi ove segmente svoje igre te da bude dostojan Partizanovog startnog centra.

Originalni članak: Deltasport.rs