„Partizan je porodica“

Nemanja Peštić, najbolji mladi igrač lige, uživa u dresu crno-belih

Partizan nije uspeo da napravi iznenađenje i na Banjici savlada Vojvodinu, iako je početak utakmice nagoveštavao žestoku borbu. Crno-beli su odlično otvorili meč, stekli prednost, ali tim iz Novog Sada je u pravom trenutku dodao gas i prelomio susret, najviše zahvaljujući iskustvu i većoj rotaciji.

Nemanja Peštić je letos stigao u Humsku, opravdao očekivanja i postao jedan od najboljih mladih igrača naše lige. Posle utakmice sa Vojvodinom Partizan već u nedelju očekuje derbi sa Crvenom zvezdom.

– Derbi uvek ima neku posebnu draž za svakog igrača, bez obzira na pozicije na tabeli. Mislim da smo u ovom trenutku kvalitetniji, ali dobro ćemo se spremiti i oprezno ući u taj duel – rekao je Peštić.

Imali ste letos veliki broj ponuda, ali ste rešili da nastavite karijeru u Partizanu, šta je bilo presudno?

– Iskreno, mislim da na ovim prostorima malo koji klub omogućava mladim igračima razvoj i napredak kakav im pruža Partizan. Ovo mi je možda i najbolji korak u dosadašnjoj karijeri i osećam da sam već posle nekoliko meseci podigao igru na viši nivo. Tu je i Đorđe Ćirković, kvalitetan trener koji ima strpljenje da radi sa mlađim igračima i dosta toga može da se nauči od njega. Partizan je odlična sredina, u kojoj svako može da dobije šansu i opravda kvalitete.

Kažu da crno-bele krasi sjajna atmosfera, pored dobrog rada?

– Po prirodi sam šaljivdžija, trudim se da u svakoj situaciji budem duhovit, tako da se brzo uklapam u novu sredinu. Ovo mi je već treća godina kako nisam kući, sa 18 godina sam se osamostalio i tada sam imao najveće krize. Mislio sam da se nikada neću navići, ali zapravo se lako uklopim i sa svima nađem zajednički jezik. U Partizanu trenutno igra veliki broj igrača sa strane, pa se zajedno hranimo i dosta družimo van terena.

Kažu da ste posvećeni rukometu 24 časa i da je to Vaš način života?

– Ne bih mogao sebe da zamislim u ulozi doktora ili vatrogasca, recimo. Poslednjih jedanaest godina sam posvetio rukometu i nikada nisam razmišljao o drugoj opciji. Od prvog treninga pa do danas nisam imao dilemu u izboru posla, ali da nisam rukometaš verovatno bih trenirao košarku. Nadam se da ću u budućnosti ostvariti bar deo svojih snova i nizati uspehe – rekao je sjajni Nemanja Peštić.

SVI ŽELE U BRČKO

Da li je tačno da su gotovo svi saigrači iz Partizana bili kod vaših roditelja u Brčkom?

– Može se reći da sam ja zadužen za organizaciju druženja. Dobri smo domaćini i volimo da ugostimo igrače i pripremimo ručak, da se družimo. Sigurno je bar desetak njih dolazilo kod nas, a ovi što još uvek nisu, jedva čekaju. Takođe, volimo da se okupimo i gledamo košarkašku Evroligu. Nikola Zečević, Nikola Kovačević i ja smo nerazdvojni. Uklopili smo se za veoma kratko vreme.

originalni članak Sportski žurnal.rs