Partizan igra novi ABA derbi – Budućnost u Beogradu

Košarkaši Partizana od 21.00 dočekuju Budućnost u “Štark areni”, u derbi meču devetog kola ABA lige.

Poslednji put kada su crno-beli pred publikom dočekali Budućnost, zabeležen je rekord regionalne lige po poseti na jednom meču.

Biće ovo drugi važan duel za Partizan u regionalnom šampionatu u roku od nedelju dana.

Trener Partizana Željko Obradović se nada da će utakmica protiv Podgoričana biti za uživanje.

“Za nas izuzetno važna utakmica. Igramo protiv tima igra izvanredno, poslednju utakmicu, pre par dana, su odigrali fenomenalno protiv Cedevita Olimpije. Imaju kvalitet na svim pozicijama, znaju da igraju bez obzira što su im falili neki igrači. To pokazuje snagu tima koju imaju i način na koji igraju, a za to je sigurno zaslužan moj kolega, naš bivši trener, Aleksandar Džikić. iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače da dođu i podrže ekipu. Da u jednoj pravoj fer i sportskoj atmosferi dočekamo naše prijatelje iz Podgorice i da to bude jedna košarkaška utakmica u kojoj će svi uživati”, istakao je Obradović uz nadu da će svi igrači biti spremni za sutrašnji meč.

Mladi bek crno-belih, Gregor Glas kaže da je Budućnost iskusan tim.

“Sigurno će biti teška utakmica za nas. Budućnost je iskusna ekipa, tu su Micov i Kobs, a predvodi ih trener Džikić. Mi ćemo raditi na našoj igri, spremiti se dobro za utakmicu sa željom da odigramo što bolje. Bez grešaka i bez miskomunikacije u odbrani”, istakao je Glas.

Originalni članak: B92.net