Partizan i Šahtjor parafirali, Kastiljo na Kipru početkom sledeće sedmice

Crno-beli i ukrajinski velikan postigli i potpisali dogovor o dolasku Ekvadorca u Beograd

Najavili smo da su Partizan i Šahtjor iz Donjecka nadomak dogovora u vezi sa pozajmicom defanzivnog veziste Denila Kastilja (19) i taj dogovor je dobio potvrdu u vidu zvaničnog potpisivanja ugovora dva kluba. Po njemu će fudbaler u narednih godinu dana nositi crno-beli dres pojačavajući konkurenciju u veznom redu, a saigračima će se priključiti na Kipru pošto doputuje iz rodnog Ekvadora, gde se trenutno nalazi, najverovatnije 20. januara.

Kastiljo je imao mogućnost da ode u Švajcarsku ili Belgiju, medjutim, tada je proradila veza Igor Duljaj-Darijo Srna, te je sportski direktor ukrajinskoh velikana i dugogodišnji saigrač i prijatelj trenera Partizana “skrenuo” igrača ka Beogradu.

U ponedeljak je Srnu kontaktirao i sportski direktor crno-belih Ivica Kralj, kada je utanačen i konačni dogovor, pa nije više postojala nijedna prepreka u angažovanju mladog igrača.

Kastiljo će u Partizanu imati zadatake u veznom redu, najpre da zameni Kristijana Belića, pošto nije klasičan zadnji vezni, već “osmica” sa dobrom tehnikom, velikim radijusom kretanja i intenzitetom u igri, što će i Igoru Duljaju doneti veću mogućnost kombinovanja.

Po dogovoru klubova, deo fudbalerove zarade, koja je u Šajtjoru srazmerna najmladjim igračima u Partizanu (oko 10.000 evra), preuzeće crno-beli, a deo će ostati obaveza ukrajinskog velikana.

Originalni članak: Telegraf.rs