Partizan i Roma pregovaraju oko štopera: Crno – beli traže 8 miliona za Markovića

Rimski velikan dugo prati biser iz Humske i odvažio se da stupi u akciju, ali ga je sačekala milionska cifra i niz uslova, ukoliko želi do vunderkinda
Svetozar Marković, FK Roma

Opredeljenje da u budućnosti, kao uostalom i u prošlosti, resurse uglavnom ulažu samo u svoju decu, momke koji statasavaju u Omladinskoj školi, donosilo je i tek će da donese Partizanu milionsku zaradu.

Crno-beli u svojim redovima već sada imaju “zlatne koke”, a prednjači mladi Svetozar Marković za koga se interesuje nekoliko evropskih velikana, poučenih valjda “slučajem” Nikole Milenkovića, koga posle “školovanja” u Humskoj i transfera u Fjorentinu traži cela Evropa.

Među onima koji bi odmah da “kaparišu” i Markovića ističe se Roma, koja bi u tekućem prelaznom roku da otkupi vunderkinda iz Humske.

Ali bi to zadovoljstvo, ukoliko dođe do finalne faze između dva kluba, Italijane koštalo bar 8.000.000 evra, potvrđeno je Telegrafu u Partizanu!

Tačnije rečeno, to je cena, koju su crno-beli nedavno predočili predstavnicima Rome, kada su posle dugog praćenja Markovića odlučili da odvaže, krenu u akciju i stupe u kontakt sa kolegama iz Humske.

I, nije završeno samo na interesovanju, Partizan je pred Italijane izneo još niz uslova, koje moraju da ispune, ukoliko žele u budućnosti da dođu do fudbalskog bisera, jer nisu jedini koji čekaju u redu.

Prvo, Marković u ovom trenutku nije na prodaju i to su iz Partizana jasno naglasili Italijanima. Dakle, moraju da sačekaju momenat, ukoliko do njega uopšte i dođe u tekućem prelaznom roku.

Želja Partizana je da se, pre svega, plasira u grupnu fazu Lige Evrope i ukoliko se to dogodi – Marković ostaje “zacementiran” u Humkoj. U tom slučaju ponude uopšte neće biti ni razmatrane.

Prvi je, rekosmo već, cifra od 8.000.000 evra za obeštećenje. A, drugi uslov je da klub, koji otkupi mladog fudbalera za pomenuti novac, mora da ga ostavi na pozajmici u Humskoj bar još godinu dana.

Jer, crno-beli u narednoj sezoni žele oba trofeja u domaćem takmičenju i samim tim ne žele da oslabe tim, koji je ovoga leta iznova građen (i još se gradi). Zato će pregovori u slučaju Markovića doći u obzir tek pošto bude poznat epilog evropskih kvalifikacija, a prednost će imati klubovi koji, pored plaćanja obeštećenja, budu spremni i na kompromis u vezi sa pozajmicom igrača.

Ali, o svemu navedenom o tom – potom, Partizan za sada dobro gura u Ligi Evrope i sve dok je tako, Romi, pa i ostalim zainteresovanim klubovima Svetozar Marković je jednostavno nedostupan!

Mada, transfer gurua “vučice” Ramona Rodrigeza Vedeha, poznatijeg kao – Monći (direktor kluba), nikako ne treba shvatiti “zdravo za gotovo”…

Tekst preuzet sa portala Telegraf sport