PARTIZAN I MOZLI – Oproštaj od sezone koja se nije desila

Vil Mozli i zvanično napustio Partizan, iz tima od pre nepune dve godine kao nosioci ostali samo Zagorac i Trifunović.

Voleo bih da ostanem ovde nekoliko godina. Mislim da bi i navijači to želeli – rekao je u prazničnom intervjuu za “Sportski žurnal”, na prelasku iz 2019. u, ispostaviće se, sumornu 2020. godinu, Vil Mozli. Za sagovornika smo ga tada odabrali jer je u tom trenutku, fantastičnim pristupom, kupio srca navijača Partizana i postao čovek kojem se skandira na svakoj utakmici.

I tada je bio na kratkoročnom ugovoru sa crno-belima. Uskoro je saradnju produžio na ukupno tri godine na opšte oduševljenje.

Ipak…

Najbolju Partizanovu sezonu u poslednjih pet-šest godina prekinula je pandemija koronavirusa, a Mozli za sledeći ciklus iz Luizijane vratio van forme, sa povredama… U svakom slučaju, nije bio isto dominantan u letu iznad obruča.

Onda je na red došla i treća godina ugovora u nekom novom Partizanu. Željko Obradović je odabrao neke druge centre i 32-godišnjaku je saopšteno da se na njega ne računa. Još neko vreme je ostao u Beogradu, a onda je, juče, klub iz Humske objavio:

Vil Mozli više nije košarkaš Partizana NIS. Doskorašnji centar crno-belih, postigao je sporazum sa klubom o prekidu saradnje i od danas je slobodan igrač.”

Mozli je u prošloj sezoni odigrao 16 mečeva ABA lige sa prosekom od 6,5 poena i 5,8 skokova. Na 12 utakmica u Evrokupu, imao je prosek od 4,4 poena i 4,7 skokova.

Sa Partizanom je osvojio Kup Radivoja Koraća i ABA Superkup.

KK Partizan NIS se Vilu zahvaljuje na svemu i želi mu puno sreće u budućnosti”, završena je objava u kojoj su se crno-beli praktično oprostili od jednog od poslednjih članova ekipe koja je delovala kao ona koja donosi bolje sutra za crno-bele. Ipak, ta sezona koja se dugo čekala se nikada nije desila.

Iz tog tima, od pre jedva dve sezone, kao nosioci igre ostali su samo Rade Zagorac i Uroš Trifunović u ovom sastavu koji još jače miriše na svetliju budućnost trofejnog kluba.

Originalni članak Sportski žurnal