Partizan – Golden Stejt na JNA?!

Iznenadna smrt Dejana Milojevića šokirala je sve istinske ljubitelje košarke koji iskreno žale za čovekom koji je mnogo znao o ovom sportu, mnogo i postigao, iako smo verovali da ga najbolje godine tek čekaju i koji je mnogo voleo posao kojim se bavio.

Uz sve to, ili pre svega toga, Deki je bio sjajan čovek, a verovatno da većina ljudi nije ni bila svesna koliko je on značio Golden Stejt Voriorsima i koliko je i tami bio voljen i poštovan.

Način na koji su se Voriorsi ovih dana oprostili od Dekija to i potvrđuje, i ne samo to, nego je trener Stiv Ker potvrdio da su on i njegovi igrači gledali i meč Partizana i Mege u Beogradu koji je takođe bio posvećen uspomeni na Dejana Milojevića.

Imajući sve to u vidu, pojavila se ideja da Voriorsi još bolje upoznaju impresivnu košarkašku atmosferu u Beogradu, takođe Dekiju u čast.

O čemu se konkretno radi?

Instagram stranica ”pbg.news” je večeras prenela da su u Partizanu došli na ideju da na leto odigraju prijateljski meč protiv Golden Stejt Voriorsa, i to na – otvorenom. Nešto poput letošnjeg meča Partizana i španske Fuenlabrade na Tašmajdanu, s tim da bi eventualni susret sa Voriorsima izazvao mnogo veće interesovanje.

”Partizan će uputiti poziv Voriorsima za odigravanje utakmice u čast Dejana Milojevića. Planirano je da meč bude odigran na otvorenom u toku pripremnog perioda pred početak naredne sezone”, objavila je pomenuta stranica, a u komentarima se odmah mogao videti predlog da to bude na – stadionu u Humskoj.

Naravno, dug je put od ideje do realizacije, ali ako bi se sve to zaista realizovalo, bio bi to spektakl kakav do sada nije viđen u Beogradu.

Originalni tekst Sportske net