Partizan bi u ponedeljak mogao da ima spektakularan žreb! Ovo su svi mogući rivali…

Naravno, treba prvo proći Slovake, ali već za tri dana saznaćemo i potencijalne rivale u trećem kolu.

Partizan će svoj ovogodišnji evropski put započeti utakmicama drugog kola kvalifikacija za novoformiranu Ligu konferencija protiv slovačkog predstavnika DAC Dunajske Strede.

Prvi meč na programu je u četvrtak u Humskoj, ali će već u ponedeljak biti obavljen žreb za treće kolo kvalifikacija.

Već sada se može videti koja su imena u opticaju kao potencijalni Partizanovi rivali i možemo reći da ima veoma zanimljivih, čak i spektakularnih opcija.

Kao i pred žreb za drugo kolo, Partizan će i ovoga puta biti među nosiocima, a iz grupe nepovlašćenih bi mogao da dobije i rivale poput ruskog Rubina, holandskog Vitesea, turskog Trabzonspora, švajcarskog Lucerna, koji kvalifikacije tek počinju od trećeg kola.

Sve bi to bili rivali za izbegavanje u ovoj fazi takmičenja, ali ono što privlači najveću pažnju već na prvi pogled, to je što su među mogućim protivnicima Partizana i splitski Hajduk, zatim Osijek, ali i ljubljanska Olimpija koju od ovog leta vodi bivši trener Partizana Savo Milošević.

Hajduk, Osijek i Olimpija, za početak, treba da prođu drugo kolo kvalifikacija, baš kao i Partizan. Hajduk se u drugom kolu sastaje sa kazahstanskim Tobolom, za koji nastupa bivši fudbaler Partizana Zoran Tošić, Osijek neće imati lak posao sa poljskim Pogonom, a Olimpija je favorit protiv Birkirkare sa Malte.

Uz sve pomenute, od ostalih mogućih Partizanovih rivala, tu su i: ruski Soči, škotski Aberdin i Hibernijan, velški Nju Sejnts, Spartak Trnava, ukrajinski Kolos i Vorskla, turski Sivaspor, danski AGF, slovenačke Domžale, Elfsborg iz Švedske, mađarska Puškaš Akademija, poljski Slask, rumunska Univerzitatea, kirakski AEL, Vaduz iz Lihtenštajna, Slovačko iz Češke.

Naravno, uoči žreba biće formirane i podgrupe, kao kada su žrebani parovi drugog kola.

Originalni članak: Sportske net