Panter: Vreme pobeda posle najlošijeg osećaja u karijeri

Kevin Panter, pakleni Partizanov strelac, energijom pokretao svoj tim u prvom meču polufinala ABA plej-ofa, sećajući se i Burse

U plej-ofu se samo piše 10 – rekao je Željko Obradović posle pobede u prvom meču polufinalne serije protiv Budućnosti.

Generalno, ako neku ekipu više nikada neće poneti sjajna atmosfera i priča o uspesima, niti će poleteti posle jednog trijumfa – to je Partizan.

Trijumf nad Podgoričanima je samo jedno mazanje melema na i dalje svežu ranu nastalu porazom od Burse u prvoj rundi eliminacija u Evrokupu.

Moraće još mnogo pobeda da dođe da bi se to veče 20. aprila u Areni zaboravilo.

Bilo je čak i teško spremiti se za polufinale ABA lige posle tog šoka. Koliko teško?

– Veoma – kaže Kevin Panter posle utakmice sa Đetićima. – Bili smo sj…ni nedelju i po dana posle meča sa Bursom. Baš, baš loše, nikada se nisam tako osećao u karijeri. Ali, sve ide dalje, moramo da naučimo da živimo sa tim. Prvih nekoliko dana nakon poraza bilo je mnogo teško, ali onda smo rešili da se okrenemo budućnosti, da se polako podižemo.

Pakleni strelac crno-belih nije krio da je na njega mnogo uticao taj aprilski kolaps.

– Mnogo negativnih komentara sam dobio u porukama, celokupna atmosfera bila je jako loša. Niko nije želeo tu pobedu više od nas. Spremali smo se, radili i trenirali za to. Naravno da smo hteli da pobedimo. Posle svega nisam uzimao telefon nekoliko nedelja – ističe Panter.

U miru i tišini Partizan je radio punih 20 dana bez utakmica. Samo treninzi. Poslednji večernji pred meč sa Budućnosti bio je, kako je rekao Obradović, katastrofalan!

– Užasan trening – potvrđuje Panter. – Jedan od najlošijih. Ne mogu da kažem zašto, ali drago mi je što smo pobedili, što smo uspeli da pronađemo snage. Sada je to najvažnije, vreme je pobeda. Idemo u Podgoricu gde će sigurno biti teško, moramo da budemo fokusirani i probamo da dobijemo.

U prvoj utakmici u dvorani „Aleksandar Nikolić“ sva negativna energija eksplodirala je u jedno pozitivno veče.

– Definitivno! Morali smo da se otvorimo više, da ne razmišljamo. Bio sam toliko fokusiran i pokušavao da svi ostanemo na istom nivou. Da nastavimo da radimo i da se ne osećamo previše lagodno. To je najvažnije – pričao je momak koji se nekoliko puta bacao po parketu i na zapisnički sto.

To je recept za uspehe. 

PODGORIČANI  PROFESIONALCI

Budućnost je spremna za odgovor, zna Panter. Posebno jer je tim Aleksandra Džikića neočekivano loše šutirao za tri poena u Beogradu.

– Oni su profesionalci, počeće da pogađaju. Na nama je da smanjimo izgubljene lopte, da budemo dobri kao u drugom poluvremenu prve utakmice, ostanemo čvrsti i zadržimo ritam.

Originalni članak Sportski žurnal